Volledige naam: Li Zhaijian
Geslacht: Man
Leeftijd: Onbekend. Hij bestaat al ongeveer sinds de eerste mens, maar hij leeft voort in het lichaam van een jongen van zestien.
Familie: Hij heeft een zus, Zoë.
Leerjaar: Eh... Klas 5 van de Nederlandse klassentelling...
Karaktereigenschappen: Bescheiden, verlegen, ingetogen, hij is niet echt een doorzetter, loyaal,
Hobby's: Lezen
Geschiedenis (dat geschreven is in andere verhalen) : Hij reisde samen emt Zoë over de wereld als weeskinderen uit China, het middelpunt der aarde, waar de steen ontstaan is. Samen met haar volbrachten ze kleine taken, als het voorkomen van natuurrampen en het uitschakelen van crimineele meesterbreinen.
Nadat Zoë zich van hem losmaakte en haar eigen helft van de steen opeiste, heeft hij zich gevestigd in Europa en is daar naar verschillende toverscholen geweest, steeds als een ander persoon. Hij hielp hier de kinderen zich zo goed mogelijk te ontwikkelen, zodat geen van hen het idee zou krijgen om de aarde te overmeesteren.
Zo rond de eeuwwisseling van 1900 en 200 heeft hij zich gevestigd op een Franse school om een maankind te beschermen en met haar voor te zorgen dat de wereld niet verder in verval zou raken door haar een kind te laten krijgen. Dit is hen nooit gelukt, omdat zijn zus hem in Engeland nodig bleek te hebben, omdat daar een totale vernietiging werd voorbereid.
Hij offerde zich op om de school en de wereld één keer te kunnen redden, maar werd daarna weer teruggevonden en tot leven gewekt door Zoë.
In de jaren erna heeft hij geprobeerd om Zoë en Ignatius tegen te houden, maar omdat hij niet kon doden, heeft hij nooit het lef gehad om er een werkelijk einde aan te maken.
Hij hervond het maankind waar hij eeuwen geleden samen mee was en is samen met haar gevlucht. Ze kon immers tijdreizen.
In een nacht werden ze overvallen en werden ze gedood. Ondanks dat Li onsterfelijk is, besloot hij om bij haar in het hiernamaals te blijven. Hij is nu echter net zo sterfelijk als ieder ander mens.
Bijzonderheden: Hij is geboren uit een steen en bezit alleen een ziel. Met zijn ziel kan hij kleine taken uitvoeren, waaronder het overnemen van een lichaam. Hij heeft een lichaam nodig om zijn magie doelgericht te kunnen sturen.
Ondanks dat Li niemand in gevaar wil brengen, heeft hij toch twee grote liefdes gehad. Moon en Megan, die beiden sterfelijk waren.
Relatie: Hij heeft gekozen voor Moon, maar het is nogal ingewikkeld.

Toverstok Feniksveer, vrij flexibel, cipressenwortel, 31,8 centimeter

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen