Volledige naam: Assa Guðmundsdóttir
Geslacht: Vrouw
Leeftijd: 16.
Familie: Haar ouders en oudste broer zijn gestorven, de laatste is tot de doodstraf veroordeeld. Haar ouders zijn omgekomen toen het dorp werd aangevallen. Ze heeft ook nog een tweelingbroer, Asthildur, maar ze weet niet waar hij is.
Leerjaar: Dat is niet echt meer belangrijk.
Karaktereigenschappen: Assa is over het algemeen wel vriendelijk en kan met de meesten wel goed opschieten. Ze is behulpzaam, zegt wat ze denkt en probeert altijd positief te blijven. Ze neemt graag het initiatief en is erg ondernemend. Ze geeft niet graag iets uit handen, waardoor ze een beetje bazig kan overkomen.
Geschiedenis (dat geschreven is in andere verhalen): Hmm. Wat ik me nog kan herinneren is dat ze in het kasteel van de heerser van IJsland verbleef, al weet ik niet meer waarom. Haar dorp was verwoest en ik denk dat ze weigerde weer weg te gaan, want ze is nogal een vasthoudend typetje. Volgens mij heeft Syn, de heerser, haar als een soort bediende genomen. Hij gaf echter wel om haar welzijn en Ablaze moest van haar afblijven. Haar broer is verdwenen. Ze weet nog dat hij werd opgesloten, maar toen ze hem wilde opzoeken was hij verdwenen. Ze gelooft ook niet dat Ablaze hem heeft vermoord, want ze denkt dat hij haar dan vast wel met zijn hoofd had geconfronteerd.
Relatie: Assa had gevoelens voor Syn, maar gezien hij verantwoordelijk is voor de dood van haar ene broer en de verdwijning van haar andere broer ligt dat nogal gecompliceerd - buiten het feit dat Syn sowieso een gecompliceerd wezen is.

Reageer (1)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen