Foto bij O24 • Let me go...

'Oke, dit ziet er echt heel gaaf uit!' mompelde Aiden toen we plaats namen op de tribune. Jason nam naast zijn broertje plaats, en naast hem nam Hermione plaats. Ze waren opgewekt over iets aan het praten en ik kon een grijns niet onderdrukken toen ik plots opmerkte dat Hermione aan het blozen was om iets wat Jason zei.
'Die oude charmeur.' grinnikte Aiden toen ook hij het opmerkte.
'You don't say.' Ik keek even naar het veld en zag daar de Gryffindors aan komen lopen, met voorop Harry.
'Wacht, hebben ze nou bezems?' hoorde ik Jason stomverbaasd vragen, wat ervoor zorgde dat ook Aiden vlug naar het veld keek.
'Alle machtig, wat is dit nou weer voor een dwazen sport?'
'Wacht maar.' grinnikte Hermione die naar mij knipoogde en toen naar het veld keek. Harry was net als vorig jaar, ook dit jaar aanvoerder. Ginny had dit jaar het team weten te halen, maar er waren nog een paar plekken vrij in het team. Dit jaar miste wij twee Beaters, aangezien Fred en George van school waren, en we miste een keeper. Ook miste wij één Chaser, want Angelina was vorig jaar afgestudeerd.
'Oh, ik hoop zo dat Ron het team haalt.' zei ik Hermione opgewekt waarnaar ik aandachtig toe keek hoe iedereen opsteeg in de lucht en zijn of haar posities aannam.
'Ik ook.' stemde ze met mij in. Harry riep nog iets naar zijn teamgenoten en floot toen op een fluit, waarnaar hij de slurk de lucht in gooide en Ginny de twee beukers vrij liet. De gouden snaai werd echter niet los gelaten.
De aanwezigen waren in twee teams op gesplitst zodat het net leek alsof het een wedstrijd was. De persoon die ook voor de positie als Keeper ging, was Cormac McLaggen.
Toen de slurk voor het eerst op Ron af raasde keek ik met ingehouden adem toe, in de hoop dat Ron deze niet door zou laten. En tot mijn genoegen hield hij de slurk met veel gestuntel tegen.

'Ron, gefeliciteerd!' kirde ik opgewekt waarnaar ik de roodharige jongen om zijn hals vloog. 'Je hebt het gehaald!'
Ik liet hem weer los en ook Hermione vloog hem nu om de hals. 'Ik kan het gewoon niet geloven.' mompelde Ron. 'Zagen jullie die blik op Cormac zijn gezicht?'
Ik grinnikte zachtjes. 'Ja zeker, hij kon het niet uitstaan dat hij die laatste toch nog had door gelaten.'
Jason en Aiden kwamen de laatste treden van de tribune afgesprongen en feliciteerde allebei de roodharige jongen met een klap op zijn schouder. 'Je deed het geweldig. Echt, ik heb nog nooit zo iets merkwaardigs gezien.' bekende Jason die even naar de bezem in Ron zijn hand staarde.
Harry kwam samen met Ginny aangelopen en grijnsde breed. 'Welkom in het team, maat.' grijnsde hij trots waarnaar hij Ron in een knuffel trok. Ik merkte hoe Ginny een nieuwsgierige blik op Aiden wierp die naast mij stond en ik kon het niet laten om breed te grijnzen en mijn beste vriend aan te stoten.
'Je wordt begluurd.' fluisterde ik zachtjes waarnaar ik zo onopvallend mogelijk in Ginny haar richting knikte. Aiden keek mij verbaasd aan, maar keek toen naar Ginny die hem nog steeds aanstaarde. Toen haar blik die van hem kruiste keek ze vlug van hem weg.
'Schattig.' grinnikte Jason in zijn kleine broertje zijn oor.
'Hey, dat was niet voor jouw oren bestemd!' zei ik hem beschuldigend.
'Ook niet voor die van mij?' vroeg Ron die een veel betekende blik op Aiden wierp. Had ik het dan iets te hard op gezegd?

Reageer (8)

  • Lisen

    Yesyesyes amazing!

    7 jaar geleden
  • Kauwgomjunky

    super snel verder Xx

    1 decennium geleden
  • AngelicPower

    snel verder!!:)

    1 decennium geleden
  • Leanansidhe

    Hehe, Ron....
    Snel verdaah :9~

    1 decennium geleden
  • Elysian

    Haha smoot, snel verder met je geweldige verhaal!! Xx

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen