Foto bij Hoofdstuk 36: Een onverwachte onderneming

Beste lezers,

een nieuw hoofdstuk! Ik hoop dat jullie je nog kunnen herinneren waar het verhaal ook al weer over ging, maar voor het geval dat geef ik even een korte samenvatting van wat er tot nog toe gebeurd is:

Prinses Ellianys van Ambula zit al twee jaar opgesloten in een toren als ze het bericht krijgt dat ze uitgehuwelijkt zal worden aan één van de edelen die speciaal voor deze gelegenheid naar het hof zijn gekomen. Haar toekomstige echtgenoot blijkt een knappe, maar gevaarlijke en o zo vervelende graaf te zijn, die bovendien nogal geheimzinnig is over de redenen die hij heeft om met haar te trouwen. Al snel wordt ze meegevoerd naar zijn kasteel Genaëlim, dat nog net geen bouwval is en ontmoet ze zijn lieftallige familie: de oude graaf Franciscus, zijn elegante, maar zwakke gravin Ysmay en Ellianys' nieuwe en opstandige hofdame Emma. Het lijkt een ramp te worden, omdat Ellianys helemaal niet met graaf Walraven wil trouwen, haar hofdame haar veracht, het kasteel niet aan haar smaken voldoet en ze haar halfzusje Odine mist, maar dan onthult Emma een groot geheim aan haar nieuwe meesteres. Ellianys heeft geen idee wat ze met deze informatie aanmoet; dat de graaf alleen met haar wil trouwen om de misdaden die hij heeft gepleegd voor zijn vader te verzoenen. Wat zegt dit over graaf Walraven? Inmiddels is er een nieuwe pion in het spel gekomen: haar halfzuster Odine, die bedreigd wordt met een gearrangeerd huwelijk met een al te verschrikkelijke neef. Uit pure schrik heeft Ellianys' halfbroer haar een brief gestuurd om haar te smeken haar halfzusje uit te nodigen op Genaëlim, zodat ze misschien kan ontsnappen aan het huwelijk. Dit heeft Ellianys gedaan, maar nu heeft ze sinds het aangekondigde bezoek van Odine niets meer van haar gehoord. Na haar problemen aan Emma, die wel heel vreemd reageerde, voorgelegd te hebben, gaat Ellianys slapen. Maar met Walravens stilzwijgen en Odine's onverwachte huwelijk lijkt er meer aan de hand te zijn dan Ellianys eerst had vermoed...

Dit is wel een ontzettend lange samenvatting geworden.


Nou ja, veel leesplezier gewenst!
Groetjes, Asgard

Deze story is niet geschikt voor alle leeftijden. Daarom is deze alleen te lezen als je bent ingelogd. Zo houden we Quizlet.nl leuk voor alle bezoekers.

Reageer (1)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen