'mama, wakker worden we gaan op vakantie' riep ik blij in mijn moeders oor. welk 10 jarig meisje zou niet blij zijn dat ze op vakantie gaat naar Amerika in de zomervakantie. Mama opende haar ogen. 'ik weet het jade, heb je papa al wakker gemaakt?' vroeg ze. Hard knikte ik, 'hij is ontbijt aan het maken'.

Voor mijn ouders uit rende ik over het vliegveld. we zouden zo het vliegtuig in mogen. We vertrokken op Heathrow, in Londen waar we best dichtbij woonden, en zouden vliegen naar New York. Ik zag een man afscheid nemen van een klein jongetje. Ik bleef staan en kijken. Het jongetje zag dat ik naar hem keek. Vrolijk zwaaide ik naar hem en hij zwaaide terug. 'Jade' hoorde ik mama roepen. Ik draaide om en rende richting mama en papa, weg van het jongetje met de krulletjes.

In het vliegtuig was papa mij aan het voorlezen, uit Doornroosje, mijn favoriete boek. We zaten net in de lucht toen er een knal klonk. ik gilde. 'er is niks, meisje, zal ik verder vertellen' vroeg papa. Nog geschrokken van de knal knikte ik, maar papa vertelde niet verder. Hij legde het boek weg en boog zich samen met mama over mij heen.

Nog geen 30 seconden later waren we tegen de grond geslagen.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen