Ik zat op de bank terwijl Bo eten aan het maken was, en hij in gesprek ws met Monica, althans dat dacht ik. Ik schrok me dan ook rot toen Monica ineens voor me stond. 'er is post voor je' zei ze terwijl ze me een witte envelop gaf. Ik opende de envelop en begon de brief te lezen.

Beste Jade Nora Darwin

Wij hebben een bijeenkomst voor alle overlevenden en nabestaanden van het vliegtuigongeluk van vlucht ML 6432 MK van bijna 8 jaar geleden. Wij willen u graag uitnodigen voor deze bijeenkomst. Deze vind plaats op 5 Juli precies 8 jaar na het ongeluk. Wij weten dat het moeilijk is om weer geconfronteerd te worden met het verlies van dierbare familieleden en geliefden, toch hopen wij te kunnen ontvangen.

met vriendelijke groet,
Londen Airlines


Geschrokken liet ik de brief vallen en begonnen de tranen al te stromen. 'BO' hoorde ik Monica roepen. Ik werd vastgepakt en tegen hem aangedrukt. 'ssssht, het is goed' zei hij. Ik hoorde hem naar adem happen waardoor ik wist dat hij de brief gelezen had. 'sssht het is niks ergs, het komt allemaal goed' zei hij. ik begroef mijn gezicht dieper in zijn shirt, die nat was geworden van mijn tranen. Ik voelde hoe er nog een hand ove mijn rug wreef. Het hielp niks, ik hield me alleen mar krampachtiger van aan mijn neef. Ik had eindelijk achter me gelaten dat ze er echt niet meer waren, en dan komt dit.

ik had een klein beetje spaghetti gehad, en was daarna weer bij mijn neef opschoot geklommen. Het interesseerde me niks dat ik 18 was. 'Bo, ik wil er wel heen' zei ik zachtjes tegen hem. 'is goed Jade' zei hij. Monica wreef zachtjes over mijn rug, waardoor ik rustig in slaap viel.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen