Foto bij Proloog

een klein stukje terug hoe de vrienden onder de grond terug kwamen.


Caine

Caine keek zijn vrienden aan toen ze de de ingang van de grot bereikte. Hij was dankbaar dat hij terug kon keren naar zijn familie. Hij had het overleefd. Caine keek Luke aan die vermoeid uit zijn ogen keek, van de lange tocht terug naar huis.
Hij liep de grot in en de rest volgde hem op de voet.
langzaam kwam de grote poort in zicht en ze bleven naast elkaar, hand in hand voor de poort staan. Zwijgend bleven ze wachten tot de poort piepend open ging. Een groepje mannen in pakken rende naar de metgezellen toe en brachten ze voorzichtig naar binnen.

Caine keek toe hoe ze met open armen werden ontvangen en naar een prive ruimte werden gebracht. Alles waar ze naar keken, was iets wat ze nooit gezien hadden boven de grond.
Een vrouw kwam de kamer in gelopen. Ze droeg een strak rokje tot aan haar knieen en ze had een gestreken jasje aan. Haar blonde haren was opgestoken, en omhelsde ze stuk voor stuk en begroete Elizabeth. Ieders kregen een stoel aangereikt en Caine besloot om de hand van Elize vast te houden.
'Geweldig dat jullie het overleefd hebben. Jullie zeven het overleefd hebben in die barre tijd, maar nu....' Even had ze niets door, maar nu slaakte ze een geschrokken kreet. 'Een, twee, drie, vier, vij...' verder kwam ze niet en kwam erachter dat er iets niet klopte. 'Jullie waren met zijn zevenen,' zei ze hees. Caine had medelijden met haar.
' Hyperion en Sam hebben het helaas niet overleefd,' zei hij en de vrouw wapperde met haar hand om de nodige tranen weg te houden. 'Hoe is dat gebeurd, vertel met het hele verhaal?' vroeg ze.
Caine keek Luke aan en stond langzaam op.

'Hyperion is gestorven doordat hij niet behandeld werd tegen het gif van een ratelslang. Sam heeft het gif kunnen vertragen, maar was niet goed genoeg. Sam...Sam is helaas op de terugweg gestorven door een virus.
Hij bleek een wapen te zijn voor de buitenaardse wezens om deze wereld voorgoed te vernietigen. Zijn hele geest was totaal verwoest. Hij kon de druk niet aan en stierf ter plekke. Niemand heeft kunnen bewijzen hoe dat gekomen is,' vertelde Luke en Caine luisterde aandachtig en knikte bij elke zin die hij vertelde.
'Laten we jullie eerst behandelen en een groot feestmaal op tafel zetten en het nieuws aan de rest van het volk gaan vertellen,' zei ze en Caine en hun vrienden stonden op en liepen de deur uit terug naar hun huizen.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen