Foto bij Figure 1

Nadieh Smith-Jones


'Seriously, why didn't you just watch that movie earlier when I was at uni?' klaagde ik tegenover mijn roomie, Anne, die één of andere film zat te kijken die ik totaal niet interessant vond. Verveeld graaide ik in de bak met popcorn en kauwde op een maiskorrel. Anne zuchtte ook en zette de film op pauze.
'Bcause I had important stuff to do.'
'Like reading about that lame ass football team you follow?' Ik rolde mijn ogen en rekte me uit. Ik zag vanuit mijn ooghoeken dat Anne haar ogen vernauwde en mij dodelijk aankeek. Man oh man, Als blikken konden doden had ik hier zo mors en morsdood op de grond gelegen.
'I hate you.' klonk het uit haar mond.
'Oh you love me.' zei ik luchtig, stond op en greep mijn jasje. 'Costa date?' Anne rolde haar ogen, keek nog even naar de tv maar zette hem toen uiteindelijk uit.
'Okay then, but only because they have such delicious choco muffins!'
'Yeah, totally not because you love me.' zuchtte ik nog en stak mijn tong uit. Gelukkig was de Costa niet al te ver weg, en Westfield al helemaal niet! We woonden er maar één metro station vandaan, dus met lopen en al waren we er met tien minuten. 'Here's my money. I'll search a place.' zei ik tegen Anne, drukte haar ene briefje van twintig pond in haar hand en keek de zaak rond. Het was zoals gewoonlijk behoorlijk druk, maar gelukkig zag ik vlak bij de koffiebar nog een plekje. Ik plofte op de bank, zette mijn tas naast me en pakte mijn mobiel. Och, wat was ik toch weer populair *ahem*. Het was verdacht rustig, dus legde ik mijn mobiel neer op tafel en keek rond. Ik zag net twee jongens Costa binnen komen. De één had een licht getinte huid en erg kort haar, met een brede lach. De jongen die naast hem liep was iets langer, had een snor en baard en daarentegen een kuif. Ze leken erg close en even gimlachte ik. Aw, cute. Anne kwam terug met een dienblad en ik zag de muffins al staan.
'Niiiiice. Put that thing down, i can't wait for my muffin! Anne! ANNE!' riep ik luid, aangezien ze was afgeleid door de jongens. Oh, kom op, zo nieuw was het toch niet om een homostelletje te zien? Snel ging ze met een rood hoofd zitten en boog naar mij toe.
'Nadieh!! Did you see those two guys?!' vroeg ze gehaast en knikte met haar hoofd in hun richting. Ik keek even om me heen en knikte.
'Yeah the gay couple. What's so special about that?' Anne keek me even emotieloos aan en begon toen te grijnzen.
'Gay?!'
'Yeah, oh come on, don't tell me you don't see it.' zei ik en plukte een stukje van mijn choco muffin af, waarna Anne begon te grijnzen en keihard begon te lachen. Ik trok mijn wenkbrauwen hoog op en keek haar vragend aan. Ze schudde haar hoofd.
'They're definitely not gay.' zei ze toen en schudde haar hoofd. Ik rolde mijn ogen. Eigenwijs, noemen ze dat.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen