hoe moeilijk het ook lijkt, de beste manier om pesten tegen te gaan is om de rede waarom pesters pesten weg te doen. Pesters pesten omdat ze jou onzeker willen laten lijken en daardoor hun eigen onzekerheid willen verbergen. Door te pesten veranderd jij, je wordt er onzeker van en dat is wat ze willen. om dat tegen te gaan kun je voor je zelf opkomen, zeg dat het geen nut heeft om jou te pesten, want jij blijft jij en je uiterlijk blijft het zelfde. zorg ervoor dat je met een paar vrienden bent, of in ieder geval in een ruimte met meerdere niet-pesters bent, want dan is de macht van de pester op dat moment niet heel groot.

Ik had op de basisschool vaak dat ik op het moment zelf niet wist wat ik terug wou zeggen, maar als ik dan thuis was het wel wist. Schrijf dat op een briefje en neem het briefje mee, dan ben je dus een soort van beschermd met je eigen woorden. Dus een soort lijstje met verweer woorden opschrijven.

Vertel elke keer dat er iets gebeurd het tegen de meester/juf, het ligt er natuurlijk wel aan op wat voor manier je wordt gepest, als er wordt gezegd dat je een klikspaan bent helpt het niet veel, maar als het is omdat je bijv. moslim bent of zoiets, dan kan je leraar een les geven over verschillende geloven, zodat de pester leert dat jij net zoals anderen bent.

Praat er ook over het lucht echt op, en daardoor kun je je ook beter verweren. Als je het tegen niemand kunt vertellen schrijf het dan op in een dagboek of iets wat daar op lijkt. Dat kun je ook gebruiken om aan je leraar of je ouders te vertellen, maar je de juiste woorden niet kunt vinden.

Vergeet de leuke dingen niet!!! onthoud alles wat leuk is, en probeer van elke dag minstens 1 leuk ding te doen, en elke ochtend dat je opstaat glimlach naar jezelf en zeg ik ben goed zoals ik ben, want dat ben je ook!!

dit waren de manieren waarvan ik dacht dat je ze nog niet had of ongeveer zoiets. Ik ben op de basisschool gepest, omdat ik het opnam voor een meisje met oranje haar en dyslexie, ik heb nooit iets van het pesten gezegd, maar op de laatste dag in groep 8 heb ik de pester gezegd wat ik van hem vond, dat hielp en daardoor heb ik op de middelbare school nu wel vriendinnen n wordt ik niet meer gepest, omdat als je 1 keer een pester overwint blijf je dat uitstralen!!

Reageer (1)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen