Mendel liep de trap af.Ze mochten vandaag naar Zweinsveld,niet dta hij dar niet eerder was geweest,maar nu moest hij eht neit stiekem doen.Hij kwam bij de andere derde jaars,maar kon Nathalie,Sanny en Cathleen niet vinden.En ook chelsie en Ella waren nergens te bespeuren.Dus ging hij maar gewoon even wachten.Misschien kwamen ze nog.
Hij zag ene bekend gezicht opdoemen.Het was Junior.
"Jij mag toch nog niet naar Zweinstein Jay..."
"nee,maar zoals julie glip ik er wel eens tussen door."Hij grijnsde en haalde een fles je te voorschijn."Tijdelijke onzichtbaarheidsdrank."
Mendel keke naar het flesje."Knap werk,kom je mee?"
Jay knikte en liep hem achterna.Ze praate rustig onderweg anar Zweinstein.Voornamelijk over zwerkbal en de bekende teams.
Ze hadden nog nooit een sirieus gesprek gehad.Tot dat jay erbij was gekomen,was Mendel de enige jongen in hun groep geweest en hij was er gewend aan geraakt.Toen Jay erbij kwam was dat allemaal veranderd.Mendel had nooit echt de intensie gehad om met hem te praten,maar nu deden ze dat wel.Mendel verschoot ervan hoe goed ze eigenlijk voereen kwamen.Ze hadden vaak de zelfde intresse en de zelfde mening.
Uiteindelijk kwamen ze in Zweinsveld.Ze gingen naar Zacharinus.Jay zijn sneopvoorraad was op en hij wilde die even aanvullen.
Ze kwamen binnen en keken rond.Ze vulde een zak vol met de lekkerste snoepjes.Chocokikers,suikerveren,smekies in alle smaken en nog veel meer.
Ze gingen anar buiten met beide een rode loly in hun mond.ze grijnsde naar elkaar en gingen evrder naar Zonko's.Daar keken ze even rond en kochten ze nieuwe spulletjes.ze gebruikte ze niet echt vaak,omdat ze eerder gevaarlijke dingen doen,dan dingen om mee te lachen.
een groepje meisjes stond neit ver van hen vandaan en keken naar hen.Jay merkte dit op en trok een wenkbrauw op.
"heb je het al gezien?"
Mendel knikte."Ja,ze zijn ons gevolgd van Zacharninus."
"en het stoort je niet?"
Mendel haalde zen schouders op."Zolang ze me niet lastig vallen niet."
Ze liepen weer naar buioten,op de voet gevolgd door het groepje meisjes.ze gingen naar de drie bezemstelen.Daar gingen ze aan een tafeltje in een hoekje zitten.
Ze bestelde elks een boterbiertje.ze bleven zwijgend zitten.Stemmen klonken op naast hen.
"We moeten toch iets kunnen doen om hen terug te pakken?"Het was een jonge,zijn stem klonk zwaar.
"Oh ja? en hoe moeten we dat doen?"Dit was een meisje.Ze hadden die stem eerder gehoord.
"We halen gewoon een trukje uit zoals zij met de mensne van onze afdeling doen.Ayana,je kan niet verwachten dat we ze ongestraft laten begaan!"
"Dat zeg ik ook niet,maar laat dat aan de leerkrachten over."
"Nee,ik wil ze zelf terug pakken.Ik ben het beu dat die Zwadderaars ongestraft hun gang kunnen gaan.We moeten iets bedenken."
Mendel en Jay keken elkaar aan.Dit klonk niet best.Ze kregen hun drinken.Mendel keek naar Jay zen boterbiertje.Hij luisterde nog steeds naar eht gesprek.
Jay wilde van zen boterbiertje drinken,maar Mendel hield hem tegen.
"Wat is ern,Mack." fluisterde jay half.
"Er zit iets in je drinken...."Mendel liet het eruit zweven door de zweefspreuk."Die heb ik in zonko's gezien."
HIj keek rond door de lekke ketel en zag een par van het groepje meisjes van eerder aan de toog zitten.Hij bekeek zijn eigen boterbiertje.
"we kunnen hier,maar beter niets drinken.Liefdeshartjes."
Jay keek verbaasd."Ben ik even blij dat je dat hebt gezien."
Mendel knikte en keek weer rond.Het groepje van daarnet liep net de deur uit.
"We moeten dit aan de andere melden." Jay stond op en Mende knikte.
Ze liepen terug naar Zweinstein.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen