Foto bij Season 2 Chapter 2

Hier is hoofdstukje 2 :D
En tweede deel van het verhaal dat verteld wordt in dit hoofdstuk, volgt volgens hoofdstuk.
Hope u like it ^^

We zaten in de koninklijke zaal waar de troon van de ijskoningin stond. Daarnaast stonden 3 andere stoelen. Een stoel grotere stoel aan de rechterkant en 2 kleinere stoelen aan de linker kant. Madelief zat op haar troon en ze wachtte geduldig totdat iedereen zat. Rondom de troon stond een halve cirkel stoelen waarvan de middelste stoel versierd was met sterrentekens. Madelief knikte naar de stoel als teken dat ik daar plaats moest nemen. Vera, Geronimo en Liam kwamen naast mij zitten.
Er kwamen verschillende mannen en vrouwen aangelopen die aan weerszijde van ons kwamen zitten. Als laatste kwamen een jongen met kort blauw haar en twee meisjes met wit haar met blauwe plukken naar binnen en namen vervolgens plaats naast Madelief. De jongen ging op de grotere stoel aan de rechterkant zitten en de twee meisjes gingen aan de andere kant zitten. Ik nam aan dat dit belangrijke hoge mensen waren van het leger.
‘Welkom allemaal’ sprak Madelief. ‘Ik heb deze noodvergadering plaats laten vinden naar aanleiding van de gruwelijke moord op de hoofdpoortwachter. Voor degene die hier nieuw zijn vandaag’. Ze bleef even stil en knikte naar ons. ‘Introduceer ik jullie graag aan mijn drie kinderen. Dit is mijn oudste zoon en troonopvolger, Christopher. En dit zijn mijn twee dochters Amira en Juliette. Naast jullie zitten de hoofdleiders van ons leger, met daarbij ook een lege stoel voor de hoofdpoortwachter die vandaag op gruwelijke wijze is vermoord. Voor alle andere, ik presenteer jullie graag de ster die hier ongeveer 2 weken geleden neer is komen dalen, Fabian, samen met zijn vrienden Vera, Liam en Geronimo’.
Geroezemoes ging door de koninklijke zaal en de ogen van de kinderen van Madelief waren strak op mij gericht.
‘Goed dan, nu we de ster aan onze kant hebben staan, zou ik graag definitief een einde willen maken aan de Bokkenrijders. Deze bende valt al te lang onze planeet lastig en het is ons nooit gelukt om ze tegen te houden, maar daarbij hebben we ook nog nooit een ster aan onze kant gehad. Daarom vraag ik jullie of er ideeën zijn om de Bokkenrijders voor eens en voor altijd te verslaan’. Even bleef het stil en ik was de enige die daarna iets zei.
‘Als eerste heb ik een vraag’ zei ik. ‘Vertel ster’ zei Madelief. ‘Hoe kan het dat u de naam van de bende kan uitspreken, zonder dat we aan worden gevallen?’ vroeg ik.
‘Op mij werd de vloek niet’ zei Madelief. ‘Of in ieder geval, mij vallen ze niet aan. Ons aanvallen zou een zelfmoord poging zijn van de Bokkenrijders’.
‘Dan heb ik een tweed vraag, is de hoofdlocatie van de Bokkenrijders bekend?’ vroeg ik.
Madelief stond op en liep een klein beetje naar voren. ‘Al vele generaties hebben ernaar gezocht’ begon de ijskoningin. ‘Maar niemand slaagde erin om het daadwerkelijk te vinden. Er is een legende dat het huis vervloekt is en dat er een onzichtbaarheidsbetovering overheen is uitgesproken. Dit heeft alles te maken met de legende hoe de Bokkenrijders slecht zijn geworden’.
‘En wat is die legende?’ vroeg Vera. Madelief keek met samen gespleten ogen naar Vera, alsof ze iets verkeerd had gezegd.
Geronimo stootte Vera aan en Vera nam een ongemakkelijke houding aan.
‘Majesteit’ zei de vervolgens.
‘Ik denk dat het wel verstandig is als we allemaal nog eens goed luisteren naar de legende’ zei Madelief. ‘Het begon allemaal duizenden jaren geleden, toen de eerste ster neerdaalde op deze planeet’.

De ster die neerdaalde op de planeet, was de eerste ster die ooit naar beneden was gevallen en terecht was gekomen op onze planeet. In die tijd werd de planeet geregeerd door een rijke edelman, genaamd Hugo van den Loonsche-Duinen. De elementen ijs en vuur waren nog niet bekend onder het volk, al kwamen er langzamerhand steeds meer mensen die deze gave bevatte. Hugo moest er niets van weten en verklaarde de elementen besturen illegaal en iedereen die het in het openbaar bestuurde, werd onmiddellijk opgehangen. Het duurde niet lang voordat er genoeg mensen zich hadden verzameld om Hugo onderuit te halen.
Een van mijn voorouders kreeg de macht over de mensen die ijs konden besturen en een andere man kreeg de macht over de mensen die vuur konden besturen. De elementen besturen was voortaan legaal en Hugo werd tot de dood veroordeeld.
Op dat moment ontstond er een Supernova in de hemel en daalde er een ster neer op Adrastea. Iedereen was in schok en daar maakte Hugo gebruik van.
Hij ontsnapte uit het paleis van de vuurkoning en ijskoning, die toen nog samen regeerde, en er was daarna geen mens meer die ooit nog wat van Hugo van den Loonsche-Duinen hoorde.

Reageer (2)

  • Basim

    Nooouuuuuw, waarom stop je nou midden in de legende? :P

    1 decennium geleden
  • Itsuki

    Het is een super verhaal. Ben benieuwd naar meer.

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen