Foto bij A ranger/traitor 214

Iedereen een vrolijk Pasen gewenst!

En voor de verandering een keertje niet de cover, maar een tekening van Gilan gemaakt door Glorfindel.

PS: en met koningin, bedoelde ik uiteraard de vrouw van Sean, welke koningin zou hen anders in Hibernia gastvrijheid verlenen?
(en Cassandra is nog steeds prinses)

“Miko, ik moet je nog voorstellen aan Haviks, krijgsmeester in dienst van onze geliefde koning Duncan.” Halt wees op de grote geharnaste ridder naast hem.
“Aangenaam”, zei Miko. Die zich afvroeg waarom Halt er zoveel nadruk op legde. Veel tijd om daar over na te denken kreeg hij echter niet, want Halt was nog niet klaar.
“Dit is Sean O’Carrick, koning van Hibernia.” Halt stelde hem ook nog voor aan de andere vijf leden van het gezelschap, maar Miko onthield hun namen niet. Hij was te zeer overdonderd door het feit dat ze alle vijf koning waren. Hij was maar de zoon van een eenvoudige boogschutter en in dit gezelschap voelde hij zich niet echt op zijn gemak. Gelukkig schakelde Halt daarna over op iets waar hij ondertussen al wat meer mee vertrouwd was, namelijk militaire strategie.
In tegenstelling tot de koningen zag Miko meteen dat Halt deze kaart zelf gemaakt had. Hij had van Will al de basis voor het tekenen van kaarten geleerd en er stond een spelfout in het Skandische woord voor ‘rivierbedding’. Hij was echter zo verstandig om daar niets van te zeggen. -Al nam hij zich wel voor om Will er iets over te zeggen, van zodra die terug was uit Skandia uiteraard.- Halt was ondertussen klaar met uitleggen.
“Jij hebt bij Skandiërs op een schip gezeten, als je nog opmerkingen hebt hoor ik het graag.” Miko wist niet wat hij hoorde. De Grote Halt vroeg hem om zijn plan te bekritiseren? Blijkbaar waren de koningen dezelfde mening toegedaan, want Miko hoorde achter hem een afkeurend snuiven. En iemand mompelde
“Wat weet zo’n jochie nou van strategie?” Jochie? Hij was wel een leerling-jager en dan nog van Will Verdrag! En hij had net nog verteld dat hij er in geslaagd was vier Skandische schepen te veroveren. Hij keek nog eens goed naar de kaart. Vastbesloten om hun ongelijk te bewijzen.

Reageer (8)

  • QueenOfEmerald

    Hij is al overdonderd door die vijf koningen, hoe zou hij dan wel niet reageren als hij te weten komt dat Haviks/Arnaut de troonopvolger is van Aralueen en Halt eigelijk de koning zou moeten zijn van Clonmel.

    9 jaar geleden
  • willverdrag

    Oh oh die joh jo Halt. (Sorry grapje van de klas. Dat zeggen we altijd als je iets fout doet, zoals een spelfout maken. Hé Halt ;) ) *lacht* Goed hoofdstuk.

    1 decennium geleden
  • Heronwhale

    WAAROM ZIJN KONINGEN TOCH ZO ..........ZO.........VERSCHRIKKELIJK VERWAAND
    kijk Sean is tenminste aardig!!!

    1 decennium geleden
  • Feanor

    Bij Gorlog's tweede neus, dacht ik nog een nieuw hoofdstuk moest lezen, was dit het laatste, nauw ja ben nu helemaal bij hahaha :D
    zeg kan je trouwens niet even er voor zorgen dat 1 van die koningen op mysterieuze wijze verdwijnt?, want dan kan ik hem even vermoorden, hehehe (duivel), wat zijn die mannen toch een krieps, vrouwen zouden die tronen van hun moeten regeren, die doen het denk nog beter

    1 decennium geleden
  • GLaDOS

    Aaaaaaarg, clifhanger!!!!!!! ik ga je echt nog iets aandoen! Bij Gorlogs kakelende tante

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen