Foto bij 75.

A quick one 'cause havin' a family weekend :x

‘Ben je gek geworden?!’ zei Ron. ‘Dat mag niet!’ zei Hermione. ‘Na wat McGonagall en Snape hebben gezegd? Wordt je van school gestuurd!’ ‘NOU EN?!’ schreeuwde Harry. ‘Snappen jullie het dan niet? Als Snape de steen krijgt komt Voldemort terug! Hebben jullie niet gehoord hoe het was toen hij de toverwereld wilde overnemen? Er zal geen Hogwarts zijn om vanaf gestuurd te worden! Hij zal er een school van maken voor The Dark Arts! Punten verliezen maakt helemaal niet meer uit! Als ik wordt gepakt voor ik de steen te pakken heb gekregen moet ik terug naar the Dursleys en moet dan wachten tot Voldemort me daar vindt! Mijn dood zal dan alleen maar uitgesteld worden! En die van Rose waarschijnlijk ook! Ik ga vanavond door dat luik en jullie kunnen me niet stoppen! Voldemort heeft onze ouders vermoord! Weten jullie dat wel?!’ nu had hij het alleen tegen Hermione en Ron. ‘Ik ga met je mee’ zei ik beslist. ‘We hebben het toen met z’n 2en gedaan en nu weer. En kom op iemand moet je toch beschermen?’ ‘Je hebt gelijk Harry’ zei Hermione met een klein stemmetje. ‘Ik zal de Invisebility Cloak gebruiken’ zei Harry. ‘Gelukkig heb ik hem terug’ ‘Zal het ons alle 3 bedekken?’ vroeg Ron. ‘Ons alle 3?’ ‘Oh kom op Harry! We laten jullie het echt niet alleen doen!’ ‘Natuurlijk niet!’ zei Hermione beslist. ‘2 geniën zijn altijd beter dan 1, ik ga snel nog even mijn boeken door kijken, misschien lees iets wat ons kan helpen’ ‘Maar als we gepakt worden, worden we allemaal van school gestuurd!’ ‘Ik niet!’ zeiden Hermione en ik inkoor. ‘Flitwick vertelde ons in geheim dat we een score hebben van 112% op zijn examen. Ze gooien ons er echt niet uit na zo’n score’.
Na het avond eten zat ik samen met Draco en zijn gevolg, Sylvanna, Raven, Blaise, Thom, Sam en Pansy natuurlijk, in de leerlingenkamer van Slytherin. Sam, Sylvana en Blaise zaten bij mij op de bank, Pansy, Draco, Raven en Thom zaten op de andere. Ik en Sylvana lagen met onze benen over de schoot van Blaise en Sam, hun zaten onderuit gezakt en vonden het allemaal prima. Langzaam ging iedereen naar bed. Toen eindelijk de laatste Slytherin naar bed ging bleef ik even liggen om zeker te zijn dat iedereen ging slapen, stond toen op en liep de leerlingenkamer uit. Ik werd weer onzichtbaar toen ik het hartje van mijn ketting omdraaide en liep richting de leerlingenkamer van Gryffindor. Gelukkig kwam ik niemand tegen. Ik liet me zien aan the Fat Lady en zei het wachtwoord, gelukkig ging ze open. Maar mijn doorgang werd nu versperd door Neville. ‘Kom op dan! Probeer me dan te slaan!’ zei Neville en hief zijn vuisten op. Harry zag me en gebaarde dat ik iets moest doen. Ik hief mijn wand op en zei zachtjes ‘Petrificus Totalus’ Neville’s armen sloegen langs zijn zij, zijn benen sprongen samen, zijn hele lichaam verstijfde. Hij schommelde op zijn plek en viel toen naar voren op zijn gezicht, zo stijf als een plank. Hermione rende naar hem toe en draaide hem om. Zijn lippen zaten stijf op elkaar geplakt zodat hij niet kon praten. Alleen zijn ogen konden nog bewegen, hij keek mij vuil en vol verdriet. ‘Wat heb je met hem gedaan?’ vroeg Harry fluiterend. ‘Het is de totale verstijving’ zei ik. ‘Het spijt me Neville, maar ik moest wel. Later zul je alles begrijpen, dat beloof ik’.
Ik gooide de Invisibility Cloak over Harry, Ron en Hermione heen. Ze waren volledig onzichtbaar. Harry, Ron en Hermione waren nog al gespannen, ik ook want Neville bewegingsloos op de vloer laten liggen leek me niet echt een goed voorteken.
Elke schaduw kon op Filch lijken en elk zuchtje wind Peeves die achter je aan zoefde. Bij de treden van de strap die naar de eerste verdieping leidde kwamen we Mrs. Norris tegen. We liepen voorzichtig om haar heen. Ze keek met haar lichtgevende ogen ons aan maar deed niets. We kamen verder niemand meer tegen.

Reageer (1)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen