Foto bij 82.

X.

‘Sylv doe eens even rustig’ zei Raven. ‘Sorry maar ik ben echt zo blij dat je weer wakker bent!’ zei ze. ‘O ja we hebben Kyra ook voor je mee genomen’ fluisterde ze. Ze keek even of Madam Pomfrey in de buurt was en haalde toen Kyra te voorschijn. ‘Kyra!’ zei ik blij en knuffelde haar helemaal plat. Ze likte me in het gezicht. ‘Hoe gaat het met je?’ vroeg Draco. ‘Ik ben weer helemaal beter! En ik mag vanavond naar het feest!’ zei ik.
‘Is er nog iets interessants gebeurd terwijl ik hier was?’ vroeg ik. ‘Het is uit met Thom’ zei Raven. ‘Waarom?’ vroeg ik verbaasd. ‘We hadden een beetje ruzie en toen sloeg hij me en toen heb ik het uitgemaakt’ zei ze. ‘Je hebt toch wel terug geslagen?’ ‘Ja hoor, hij heeft nou een gebroken neus, die alweer recht is gezet, en een blauw oog’ ‘Ik ben trots op je!’ en ik gaf haar een high-five. ‘Nog meer nieuws?’ ‘Blaise heeft het ook uit gemaakt’ zei Draco. ‘En het is uit met Pansy’ ‘Enne?’ ‘Ze verbood me om jou te bezoeken, we zijn elke dag langs gekomen en ze was echt jaloers en ze noemde je een bitch. Maar ja ze was nog al snel jaloers, als ik met een ander meisje praatte ging ze me helemaal onder vragen en ze was bezitterig en klef achter af gezien’ zei hij. Ik grinnikte ‘Het gaat goed met de liefde hier hè? Al was het soms niet echt liefde, hè Draco’ ‘Natuuuuurlijk wel! Ik hield ziels veel van haar’ zei hij zwaar sarcastisch. ‘Ik zou zelfs met haar trouwen als jij niet met me wilde trouwen’ ‘Maar natuurlijk wil ik met je trouwen Draco’ speelde ik met hem mee. Plotseling kreeg Harry een hoestbui. ‘Zou je het niet enig vinden Harry? Om Draco als schoon broer te hebben?’ ‘Ja… echt geweldig… iets wat ik altijd al gewild heb’ zei Harry nog sarcastischer dan Draco daarnet.
‘Wat heb je daar?’ vroeg ik aan Harry die een dik leren boek vast had. Harry wilde het net zeggen maar Hagrid was hem voor. ‘Hier Rose ik heb er ook een voor jou’ en hij gaf me zo’n zelfde boek. Ik maakte het open, op elke pagina stonden mijn ouders naar me te glimlachen en te zwaaien. ‘En? Vindt je het mooi?’ vroeg Hagrid. Ik kon er even niet van praten maar Hagrid begreep het.
Die avond liepen ik en Harry alleen naar de Great Hall. Madam Pomfrey had ons opgehouden omdat ze nog een paar laatste testjes wou doen. The Great Hall was al helemaal vol toen we aankwamen. Het wapen van Slytherin hing overal omdat wij gewonnen hadden. Harry en ik liepen naar binnen en iedereen begon te praten. Hoewel Slytherin gewonnen had liep ik toch met Harry mee en ging naast hem zitten. Iedereen staarde ons aan. Niet veel later kwam Dumbledore binnen. Het geroezemoes stierf weg.
‘Alweer een jaar voorbei’ zei Dumbledore met een glimlach. ‘En ik moet jullie nog heel even vervelen met het gezeur van een oude man voor we onze tanden in dit verrukkelijke feestmaal zetten. Wat een jaar is het me toch weer geweest! Hopelijk zijn jullie hoofden een beetje voller dan ze waren… jullie hebben de hele zomer om ze weer leeg te maken voor het nieuwe schooljaar start’ zei hij. ‘Als ik het goed heb moet ik nou the House Cup uitrijken met de punten. Op de 4e plaats Gryffindor met 312 punten, op de 3e plaats Hufflepuff met 352 punten. Ravenclaw heeft 426 punten en Slytherin 472’ en hoop gejuich kwam van de tafel van Slytherin. ‘Ja, ja goed gedaan Slythering, goed gedaan’ zei Dumbledore. ‘Maar gezien de recente gebeurtenissen moeten er nog een paar aanpassingen worden gedaan’ de Slytherins glilmachen werden minder. ‘Ahem, ik heb een paar laatste punten nog toe te kennen, even denken. Ja. Als eerste aan Mr Ronald Weasley’ Ron werd rood. ‘De beste schaakspeler die Hogwarts in de laatste jaren heeft gezien. Geef ik Gryffindor 50 punten’ Gryffindor juichte. Dumbledore vroeg weer om stilte. ‘Als 2e aan Miss Hermione Granger… voor het gebruik van cool logic in benarde stituatie geef ik Gryffindor 50 punten’ Hermione verborg haar gezicht in haar armen. De tafel van Gryffindor was buiten zichzelf. ‘Als 3e aan Mr en Miss Potter…’ de zaal werd doodstil. ‘Voor uitzonderlijke moed geef ik 60 punten’ ‘We staan gelijk met Slytherin!’ zei ik boven het lawaai uit. ‘Er zijn veel soorten moed’ zei Dumbledore glimlachend toen de zaal weer stil was. ‘Er is veel moed voor nodig om het op te nemen tegen je vijand maar nog meer tegen je vrienden en daarom geef ik 10 punten aan Neville Longbottom’ de zaal, behalve Slytherin, ging uit zijn dak. Ik zag Snape met een fake glimlach de hand van Professor McGonagall schudden. Toen de zaal eindelijk weer stil was zei Dumbledore ‘Dat betekend dat de decoratie moet worden aangepast’ en hij klapte in zijn handen en alles werd goud met rood en de leeuw van Gryffindor.
De volgende dag kregen we onze uitslagen van de examens. Harry en Ron waren over, Neville met de hakken over de sloot, mijn Slytherin vrienden waren ook over en Hermione en ik waren de beste van ons jaar. En plotseling waren de kasten leeg, alles was ingepakt. Kyra miauwde klagelijk dat ze haar mand uit wilde. We kregen briefjes uitgedeeld met de mededeling dat we buiten school niet mochten toveren. Fred zei tegen me dat hij altijd hoopte dat ze die zouden vergeten. Hagrid bracht ons met de bootjes over het meer terug naar het perron.
In the Hogwarts Express ging ik nog even langs Slytherin maar ging al gauw weer weg aangezien Draco erg chagrijnig was omdat Slytherin de House Cup niet gewonnen had.
En we praatten en lachten en aten veel snoep. Ik ruilde mijn gewaad om voor een simpel zwart jurkje.
Het duurde even voor we het perron af konden. Eenmaal door het hek omhelsde ik mijn ouders en stelde ze aan Harry voor. Overal hoorde je ‘Dag Potter!’ ‘Jullie zijn nog steeds beroemd’ grinnikte Ron. ‘Jullie moeten deze zomer blijven slapen’ zei Ron. ‘Alle 3! Ik stuur jullie wel een uil’ ‘Bedankt!’ zei Harry. ‘Ik heb wel iets nodig om naar uit te kijken’ Harry stelde me ook voor aan Uncle Vernon, Aunt Pitunia en Dudly. ‘Dat kan niet!’ krijste Pitunia uit zodra ze wist wie ik was. ‘Schiet op jongen, we hebben niet de hele dag de tijd’ zei Uncle Vernon bruusk en liep weg. ‘Ik zie jullie na de zomer wel weer’ zei Harry. ‘Ik hoop dat je een goede zomer hebt’ zei Hermione twijfelend. ‘Die zal ik zeker hebben’ zei Harry met een grijns tot mijn verbazing. ‘Ze weten niet dat we niet mogen toveren buiten school. Ik ga een hele hoop lol hebben met Dudly deze zomer…’






The End...?

Reageer (2)

  • Marly2801

    No no no no, this is not the end!
    Schrijf alsjeblieft een vervolg!
    Ps: draco en rose horen niet samen. Ik denk dat ik meer ben voor fred of george..
    Echt een leuk verhaal, ik hoop ook echt op een vervolg!

    1 decennium geleden
  • X_justme

    Omg vet leuk!! Ben helemaal verslaafd geraakt en heb met veel plezier gelezen. Asjeblieft schrijf een vervolg en laat dray en rose samen komen want ze zijn uber cute!!(H)(H)
    We want more! we want more! (lol):9~

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen