Foto bij W25

“Ach, het is een goede oefening”, zei Faragonda met een glimlach. “Ik zou graag hebben dat jullie er bij zijn op dat moment, om mee in het oog te houden dat het niet uit de hand loopt. En ook om goed te observeren hoe feeën en heksen vechten, welke meisjes samenwerken en dat soort dingen.”
“Dus dan kunnen we de hele week niet weg?”, vroeg Layla teleurgesteld.
“Morgen wel, en de jongens hebben ook vrij dan”, zei Faragonda. “Maar verder zal je op school, of op z’n minst vlakbij, moeten blijven tot het gevecht voorbij is.”
“Dan hoop ik maar dat het niet volgend weekend pas is”, zei Musa.
“Dat hoop ik met jullie mee”, zei Faragonda.
“En de jongens? Kunnen zij niet gewoon naar hier komen?”, vroeg Stella.
“Nee, zij moeten zich ook paraat houden. Ik heb van Saladin vernomen dat hij de eerstejaars er deze week voor het eerst zonder begeleiding op uit stuurt, en dan lopen er meestal dingen mis.”
“En dat moeten onze jongens gaan oplossen”, begreep Bloom.
“Ja, gewoonlijk stuurt Saladin derdejaars, maar soms is het zelfs voor hen al te lastig gebleken om alles recht te trekken”, legde Faragonda uit. “Terwijl jullie jongens natuurlijk al een hoop meer ervaring hebben.”
“Onze jongens. Klinkt goed”, grinnikte Bloom.
“Vooruit, bel hen maar snel om morgen af te spreken”, grinnikte Faragonda. “En onder m’n ogen uit, ik heb nog heel wat werk.”
“Hebben we te weinig gedaan dan?”, vroeg Musa geschrokken.
“Wat had je nu gedacht, dat jullie alles zomaar zouden klaren zonder dat ik ook maar gezegd had wat voor werk er allemaal was?”
“Nou, euh…”
“Ik leid je deze zomer wel verder op. Maar jullie hebben het lang niet slecht gedaan hoor.”
“Oh, oké dan.” Lachend liepen de Winx het kantoor uit.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen