Foto bij SF ~ 3

Het is laat in de avond als alle staff leden bij elkaar worden geroepen voor een bespreking. Iedereen komt naar de vergaderruimte en niemand weet waar het over gaat. Hier en daar hoor je wat geroezemoes waarover het zou kunnen gaan en Alieke en ik kijken elkaar aan. Iedereen neemt zijn plek op de stoelen die klaargezet zijn en mr. Morales neemt zijn plaats op het geïmproviseerde podium achter de microfoon. Gelijk is iedereen stil en zijn alle ogen op hem gericht.
''Fijn dat jullie konden komen naar deze spoedbijeenkomst'' zegt hij met een Spaans accent. Ik ben benieuwd wat er zo dringend is.
''Ik heb jullie bij elkaar geroepen omdat ik goed nieuws heb'' Iedereen luistert aandachtig wat er gezegd wordt.
''Volgende week komt de, waarschijnlijk bekendste, Boyband naar Miami voor een muziekvideo die hier word opgenomen,-''
''Is het One Direction''?! roept een meisje vanuit achterin de zaal en als mr. Morales knikt, klinkt er gegil uit die richting.
Had het niet tot morgen kunnen wachten? Ik kijk Alieke haar richting op en zie dat haar ogen glimmen en ze haar best moet doen om ook niet te gillen. Ook al geeft ze het niet toe, ze geeft onbewust genoeg aanwijzingen geeft dat ze hun leuker vind dan ze zegt. Ikzelf heb er weinig mee. Ik weet min of meer wie ze zijn en hoorde thuis niks anders aangezien mijn zusje helemaal fan is, maar verder...
''Waarom moeten die homo's hierheen komen? Er zijn genoeg andere hotels. Laat ze daar lekker naartoe gaan'' Roept Austin met zijn arrogante smoelwerk
''Stel je voor dat je niet meer de knapste van Miami Beach bent. Waarom zijn het überhaupt homo's? Omdat ze knapper zijn dan jou''? smijt Alieke hem toe en je hoort hier en daar gegrinnik van mensen die hun lach in proberen te houden.
''Zij zorgen daarmee ook voor de promotie van Miami Beach en ik sta erop dat iedereen zijn best doet om het hen naar hun zin te maken'' spreekt hij verder voordat Austin iets terug kan roepen. ''Dus ook jij, Austin'' mr. Morales kijkt zijn kant op met een controlerende blik. Austin knikt en gaat ongeïnteresseerd onderuit zitten, zijn gezicht alsof het hem niks kan schelen maar zijn ogen staan beledigd.
''Hoogst waarschijnlijk zullen we ook last krijgen van meiden die hier proberen in te breken of een kamer te reserveren, ik sta erop dat jullie daar uiterst zorgvuldig mee omgaan. Ook zal ik extra bewaking inschakelen en wil ik dat jullie het ook een beetje in de gaten houden. Voordat ze arriveren houd ik nog een bijeenkomst voor de laatste details. Jullie mogen gaan'' Iedereen staat op en is gelijk enthousiast. De ruimte stroomt leeg en ik loop alleen naar de bungalow. Alieke heeft avond dienst dus ik heb het rijk alleen.

Ik doe mijn natte haren in een knot terwijl ik naar de koelkast loop om iets lekkers te pakken. Zodra ik op de bank zit en de computer opstart, gaat mijn Skype open en zie dat mijn moeder me probeert te bereiken. Ik klopt op 'accepteren' en zie mijn moeder in beeld komen.
''Hoi mam'' groet ik haar.
''Hey schat, hoe is het werk''?
''Goed hoor, vervelende klanten blijven komen maar ik heb het verder nog steeds naar mijn zin na 4 jaar''.
''Alweer 4 jaar dat je daar 's zomers werkt'' mijn moeder gaat achterover zitten en staart even voor zich uit.
''En het begon als stage'' help ik haar herinneren en neem een borrelnootje.
''En hoe gaat het met Alieke''? vraagt ze terwijl mijn zusje binnenkomt.
''Ja gaat volgensmij ook prima. Ze heeft nu nachtdienst. Zeg Laila, hoe ging je examen''? Laila komt naast mijn moeder zitten.
''Ik vond het wel goed gaan, maar het is echt 50/50'' antwoord ze. Laila is mijn zusje van 16 jaar en rond net het VMBO af. ''Zijn er nog spannende dingen gebeurd''?
''Nee, maar er gaat wel iets spannends gebeuren. One Direction komt hier naartoe voor een clip en het is dus aan ons de taak om ze tevreden te stellen'' vertel ik via de cam en Laila kan haar oren niet geloven.
''Mag ik naar Miami Beach komen, please''? smeekt Laila me maar mijn moeder schud al haar hoofd.
''Schat, Heb je enig idee hoe duur een ticket is''?
''Ah toe mam, voor mijn examen''? mijn moeder schud weer haar hoofd.''Delain, wil jij het voorschieten''?
''Even in mijn spaarpot kijken'' antwoord ik en Laila zakt onderuit en slaat haar armen over elkaar. Ik heb nou eenmaal geen vetpot hier en die boodschappen enzo krijg ik ook niet gratis.
We nemen afscheid en ik sluit Skype weer.
Misschien kan ik wel iets regelen.

Reageer (2)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen