Foto bij De Zuidelijke Waterstam - 23

“Het waren kinderen, prinses”, protesteerde Yue zacht.

“U heeft uw versie al kunnen vertellen, commandant”, zei ik kalm. “Ga verder, prinses Yue.”
“Nou, ze kwamen inderdaad zeggen dat we hen niet mochten verzorgen. Als, als het geen kinderen waren, zou ik gestopt zijn, maar ze wilden niemand kwaad doen, het was een spel. Toen ik dat zei, toen, toen wilden ze me arresteren. Thomatio kwam ertussen en verdedigde me.” Ze keek op, tot nu toe had ze onderdanig haar hoofd gebogen gehouden. “Prinses, u had me zelf laten weten dat ik een lijfwacht mocht meenemen, anders had hij dat vast niet gedaan.”
“Uiteraard, u mocht iemand meenemen die uw veiligheid kon garanderen.”
“Wel, toen hij me begon te verdedigen, zijn er ook andere mensen van de stam tussengekomen. Katara en ik bleven verder voor de jongen zorgen, maar de soldaten waren met meer en wonnen van de mannen. Dus toen sleurden ze mij bij het kind weg.” Ze beet op haar lip en keek naar Katara.
“En toen gebeurde wat de avatar me net verteld heeft”, knikte ik. “Heeft u daar nog iets aan toe te voegen, generaal Thomatio?”
“Nee, prinses.” Ik knikte en stak mijn hand uit naar Yue. Dankbaar nam ze die aan en ik trok haar recht. Thomatio kwam ook overeind en sloot meteen Katara in zijn armen.
“Ze hebben zich nadien nog losgerukt!”, zei de commandant verontwaardigd. “Ze wilden ontsnappen, ze…”
“Ik heb gezien dat ze zich losrukten, commandant, en daar kan ik hen alleen dankbaar voor zijn. Zij waren de enigen die de avatar in die situatie weer tot zichzelf konden brengen.” De commandant gromde verslagen.
“Als u het zegt.” Hij wierp Yue en Thomatio een kwade blik toe.
“Commandant, ik wil u en uw mannen onmiddellijk spreken, buiten het dorp. De leden van de Waterstam blijven hier.”
“Maar…”
“Mijn mannen zullen wel een oogje op hen houden”, zei ik kalm. Ik keek naar generaal Ylein.
“Ik haal hen meteen prinses.” Ik knikte. De commandant riep zijn soldaten bij zich. Een mengeling van angst en opluchting was te lezen op de gezichten van de mensen van de Waterstam.

Reageer (2)

  • Altaria

    Stuur ze terug Liz!

    1 decennium geleden
  • dayxdreamer

    Snel verder!!!!!!!!
    Tijd dat die commandant op zijn plek wordt gezet!

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen