Na een nacht geweest te zijn (slapen kan ik het niet echt noemen) in het koraal kasteel, had Wyta toch niet het idee dat ze daar hoorde. Orcia gaf haar wel een super snelle rondleiding, maar dit was niet die plek, niet Haar plek. Toen de tour tot zijn einde kwam en de twee boven water waren, vloog Wyta weg. Ze voelde zich slecht voor het achterlaten van Orcia maar het moest zo. Nu vliegt Wyta, opzoek naar een plek om "thuis" te noemen.

Hoofdstuk muziek: https://www.youtube.com/watch?v=2_kKFjwpwqc Evening breeze (???)

'Ik vlieg nu al uren... de zon komt al bijna onder...'. Wyta vloog al erg lang rond. Het wordt al wat donkerder en op de achtergrond hoort Wyta wat vogels en sommige krekels sjirpen al. Ook al is het er rustig en vredevol, er zit Wyta iets dwars. Alsof ze iets hoort te weten en dat niet weet. Misschien over die droom, misschien over haar verleden. Maar Wyta probeert er niet te veel aan te denken, nu is het belangrijker om ergens te kunnen overnachten. Waar maar haar eigenlijk niet uit. Ze heeft tenslotte al gewoon op de grond, in een warme mand en zelfs onderwater geslapen.
Ergens in de verte ziet ze land. Het is lastig te zien omdat het zo ver is maar daar zal ze wel een plek vinden. Haar vleugels worden steeds zwakker. Hopelijk is ze op tijd aan land.
De zon is nu onder. Wyta's vleugels zijn zo goed als "op" en heeft het net gemaakt om op land te komen. Hijgend ploft ze neer in het zand. Ze rolt zich op en valt meteen in slaap. Maar naar een paar minuutjes word ze weer wakker. Een boze arend pikt Wyta in haar staart. Wyta staat op en houd haar kop schuin maar dan wordt ze gelijk gepikt op haar kop. Wyta springt naar achter, spreid haar vleugels en vliegt weg. De arend vliegt haar nog wat achterna maar gaat dan weg. 'Wat raar...' denkt Wyta.
Wyta vliegt weer rond opzoek naar een goede plek. Het vliegen wordt zwaarder en zwaarder. Het is lastig meer vol te houden. Wyta doet haar best maar dan begeven haar vleugels het. De vleugels zijn te moe en kunnen het arme lichaam niet meer dragen. Ze stort neer naar het water. Nadat Wyta in het water gevallen is moet ze verder zwemmen. Helaas gaan de golven tegen haar in en is het lastig om- daar! land! Wyta zwemt zo snel als ze kan naar het land.
Wyta komt druipend en bibberend van de kou aan op het strand. Ook al is ze verschrikkelijk moe ze moet eerst zich droog maken anders zal ze bevriezen van de kou. Aan de scheiding van het strand en een oerwoud staan wat palmbomen. Wyta vlecht wat palmbladeren aan elkaar om op te liggen. Van een heleboel bladeren en stengels van andere planten maakt ze een soort handdoek die haar wat warm kan houden tegen vriezen. Als Wyta zich heeft ingenesteld luistert ze naar de vogels, krekels, wind en alle andere geluiden die ze hoort. Ook kijkt ze naar de sterren. Nu zijn ze lastig te zien omdat het erg bewolkt is. De lucht is daardoor erg grijs en somber. Wyta word er zelf ook wat somber van. Ze probeert maar te slapen, maar dat lukt niet.
Ze begint weer te luisteren naar de geluiden. '*Brrrll buurrrlllbbbp*'. Wyta's maag rammelt. Ze besluit om maar wat kokosnoten te plukken. Ze kan toch niet slapen. Nadat ze een paar kokosnoten heeft geplukt en open heeft gebroken, slupt ze de melk eruit en eet nog wat bananen nadat ze die geplukt heeft. Het maakt Wyta nu even niet uit of ze vegetarisch eet of niet. Zij wil gewoon wat in de maag hebben.
Na een ontbijt midden in de nacht hebben gedaan, probeert Wyta weer te slapen. Terwijl ze slaapt heeft ze weer een rare droom, het lijkt wel het vervolg van de vorige...

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen