Ik zat rond de tafel en iedereen bleef zwijgend wachten of er wat gezegd zou worden.
'Keyte, vertel wat er is gebeurd en waar jullie waren en wie deze jongen is,' sprak Caine. Caine was een vriend van Sam en ze waren nooit van elkaar gescheiden ze stonden altijd klaar voor elkaar.
'Ik ben weggegaan om mijn vader te gaan zoeken, op mijn weg kwam ik Titan tegen, vervolgens begon ik een astma aanval te krijgen waarbij we te laat hadden gehandeld en ik nu zo ben geworden, ik weet dus ook niet hoe het kan. Niet veel later kwamen we Elias tegen en we kwamen erachter dat we broers van elkaar waren...'
Even was het stil. Vervolgens keek Briz naar Elias en toen slaakte ze een kreet van schrik.
'Mam, wat is er?' vroeg ik haar en Briz keek nu goed naar de jongen naast me.
'Benjamin, ook wel Benjam genoemd,' sprak ze en Elias keek de vrouw aan. Hij was verward. 'Maar hoe kan dat, ik had gezien dat ik was achtergelaten bij mijn moeder, maar niet wetend dat ik een zoon van u ben,' sprak Elias en keek mij toen aan.

'Benjamin en Keyte, jullie zijn een dag naar elkaar geboren, Keyte later dan jij Benjamin, maar voor de veiligheid had ik een van jullie aan een vrouw gegeven.'
'Mam, je zei dat onze vader omgekomen was, maar je hebt me al die jaren verteld dat hij was weggegaan, mam hij is niet dood hij leeft nog. Elias weet nu eindelijk wie zijn vader is en ik wil gewoon weten wie hij werkelijk was en waarom hij een buitenaardse wezen is geworden,' vertelde ik en Briz keek haar vrienden aan.
Luke was degene die begon te vertellen.

'Aantal jaren geleden toen de aarde werd aangevallen door de buitenaardse wezens, besloten de mensen onder de grond te gaan wonen. De mensen hadden het zwaar en in die tijd werden wij geboren.
Kinderen die de leeftijd van achttien bereikt hadden, werden vrijwillig gekozen om boven de grond te verkennen, geen van de kinderen hielden het langer vol. Ze stierven door de zon of door de intense hitte.
Ze stopte ermee en niemand wilde boven de grond, wij waren een van die kinderen. Op een zekere dag ontmoette we jullie vader, Sam Whinter. Hij had zichzelf aangeboden om boven de grond te verkennen net zoals Hyperion. Alleen hij stierf aan het gif van een slang.
Sam vertelde ons dat hij als buitenaards wezen geboren was, dat zijn moeder geinfecteerd was door de leider van de wezens. Sam veranderde net zoals jij Keyte in
buitenaardswezen. Uiteindelijk bleek hij een wapen te zijn om de mensheid voorgoed te vernietigen en de aarde voor hemzelf te houden. Sam's ziel werd zo erg geraakt dat het letterlijk doodbloedde en stierf op de terugweg. Wij dachten dat hij dood was, maar een aantal dagen geleden kwamen we erachter dat hij nog leeft, en Keyte ik zie echt dat jij op Sam lijkt.'

Ik luisterde naar zijn verhaal en het brak me gewoon dat ik huilend in de armen van mijn moeder begaf. Ik was moe, ik voelde me zwak. Briz bracht me nar mijn kamer en schoof een tweede bed uit en pakte een extra deken uit de kast. Elias die zelf onder de dekens kroop viel gelijk in slaap.
Ik keek naar hem en voelde mijn ogen langzaam dichtvallen en viel in een droomloze slaap.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen