Foto bij •001•

,,One question''
,, Ask''
,,Why me?''
,,I don't know''

,,Potter wakker worden'' zei mijn tante die hard op de deur bonkte. Ik ging rechtop in bed zitten. Ik hoorde Dirk op de trap. Boven mijn kamer stopte hij. Hij begon wilt te springen. ,,We gaan naar de dierentuin'' riep hij enthousiast. Ik liep richting de deur en opende hem een stukje. Dirk duwde tegen de deur en raasde de woonkamer in. Ik kwam nu uit mijn kamer en liep rustig de woonkamer in. ,, Maak jij even een omelet, laat het niet aanbranden'' zei mijn tante. ,,Ja, tante Petunia'' zei ik. ,, Geef mijn koffie even'' zei mijn oom. Ik legde de omelet op een wit bord. ,,Ja, oom Herman'' zei ik en gaf hem zijn koffie. Er lag een berg cadeaus bij de haard. ,,Hoeveel zijn het er'' zei Dirk. ,,36 zelf geteld'' zei mijn oom. ,, Vorig jaar had ik er 37'' zei mijn neef kwaad. ,, Er zijn veel grotere cadeaus'' zei mijn oom. ,,Dat boeit me niet'' zei Dirk kwaad. ,,Rustig Dirkje, we kopen er meer bij de dierentuin'' zei mijn tante paniekerig. ,,Aankleden jij'' beval mijn oom. Ik rende naar mijn kamer en trok wat kleren aan. Ik deed mijn haar in een staart en schoot in mijn schoenen. Ik hobbelde achter mijn oom aan naar de auto. Hij sloeg de autodeur voor mijn neus dicht. ,,Geen rare fratsen, anders geen eten voor een maand'' zei hij dreigend. Ik slikte. ,,Ja, oom Herman'' zei ik braaf. ,,Instappen'' zei hij. Ik stapte in.
,,Doe iets'' riep mijn neefje tegen een slang. ,, Hij slaapt'' zei ik. ,, Maak hem wakker'' zei Dirk. Mijn oom tikte zacht tegen het raam. Mijn neefje daarentegen, hij bonkte hard tegen het glas. Boos liep mijn neefje weg. Toen kwam er een moment dat ik met de slang praatte. Mijn neefje kwam enthousiast naast me staan en riep mijn oom en tante. Hij duwde me op de grond. Hij leunde tegen het glas. Het volgende moment verdween het glas en lag mijn neefje naast de slang. De slang gleed uit zijn kooi. ,,Dankjewel'' siste de slang voor mijn neus. ,,Graag gedaan'' zei ik. Dirk wilde uit de kooi klimmen maar opdat moment zat er weer glas voor. ,, Mama'' riep hij bang. ,, Dirkje'' zei mijn tante angstig. Ik lachte. ,, Jij, ik zweer dat ik je afmaak'' zei mijn oom kwaad. Ik slikte.
,, Ga maar gouw in bad'' zei mijn tante tegen Dirk. Mijn oom sleurde me hard aan mijn arm mee. Hij duwde me in mijn kamer en deed die op slot. ,,Geen eten voor jou'' zei hij plezierig. Ik plofte neer op mijn bed. Ik hoorde mijn maag knorren. Ik zocht in mijn kamer naar eten. Helemaal niks. Ik trok snel mijn pyjama en ging slapen.
Ik sprong uit mijn bed en liep mijn kamer uit. Ik pakte de post en keek er tussen. Ik ging naar de woonkamer en deelde de post uit. ,,papa, Hailey heeft een brief'' zei hij en trok de brief uit mijn handen. ,,Die is van mij'' protesteerde ik. ,, wie stuurt jou nu een brief'' zei hij. Ik zag dat zijn gezicht betrok. ,,Mijn naam staat op de brief'' zei ik. Ik zag een lachje op zijn gezicht verschijnen. Hij scheurde de brief door midden. Ik keek hem strak aan. Ik liep terug naar mijn kamer en sloot mezelf op. Waarom ik. Waarom moest ik bij zulke vreselijke mensen wonen. ,, Ik weet het niet'' zei een stemmetje in mijn hoofd.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen