Foto bij The orphan girl hoofdstuk 9

ik ga wat minder schrijven (nog altijd 1 keer per week) want de examens komen eraan en school kan niet stoppen met huiswerk opgeven
ideetjes om het de huiswerkstroom te stoppen zijn altijd welkom...

“Jij vroeg mij om de twee laatste leden van dit gezelschap te zoeken en ik heb voor mijnheer Baggins en Helena gekozen,” zei Gandalf tegen Thorin.
“Geef hen een contract Balin,” Beval thorin aan Balin. Bilbo probeerde tegen te spreken maar Thorin maande hem tot stilte met een kleine beweging van zijn hand.
“Gewoon de basisdingen, terugkeer, beloning en zo voort,” Zei Balin. Ondertussen had Helena haar contract al aangenomen. Haar wenkbrauwen schoten omhoog bij het zien van de inhoud. Ze nam de moeite niet om het contract fatsoenlijk te lezen en las gewoon hier en daar een stukje. Ondertussen hoorde ze een dwerg met een raar hoedje iets over levende kachel zeggen en toen ze opkeek zag Bilbo wel erg bleek. Ze keek hem even bezorgt aan en toen hij knikte dat alles in orde was, besteedde ze er verder geen aandacht aan en las verder in het contract. Toen ze plots een bonk hoorde keek ze op en zag ze Bilbo op de grond liggen.

“Heb ik iets gemist?” vroeg ze verbaast terwijl ze naar de dwergen keek. Er kwam geen antwoord. Alle dwergen keken stuk voor stuk wat verdwaast uit hun ogen naar Bilbo. Helena stapte naar de slappe Bilbo toe en probeerde hem op te heffen.
“Hey! een beetje hulp zou welkom zijn!” Nadat Helena dat naar de dwergen schreeuwde kwamen eerst de twee jonge dwergen die eerder die avond haar en Bilbo hadden uitgelachen, in actie. Ze namen elks een arm over hun schouder en sleepte hem naar een stoel.
“Dank u,” Zei Helena. Ze had verwacht dat alle dwergen zouden blijven staren en alleen Gandalf in actie zou schieten. Thorin en die Balin zouden mischien ook reageren. Ze volgde de twee jonge dwergen naar de living waar ze Bilbo die al was bijgekomen, in een stoel hadden gezet. Zodra Gandalf binnenkwam verlieten ze met hun drieën de kamer.
“Wie zijn jullie?” vroeg Helena die het gevoel had dat ze met deze twee dwergen het best zou kunnen optrekken. De twee dwergen keken elkaar aan en glimlachten voor dat ze antwoorden.
“Fili,” Zei de blonde dwerg.
“En Kili,” vervolgde de bruinharige dwerg.
“Tot uw dienst!,” Zeiden ze tegelijk. Helena glimlachte geamuseerd.
“Wij zijn de neefjes van Thorin,” Zei Fili.
“Ik ben Helena, dochter van Lithriël Ik ben opgegroeid in Esgaroth en opgeleid in Lothlórien,” stelde Helena zichzelf voor.
“Heb jij dan de Lonley mountain gezien?,” vroeg Kili
“Ja van uit de verte. Ik ben gevonden door mijn pleegouders op de dag dat de draak kwam,” Antwoorde Helena. Ze miste Bard.

Reageer (2)

  • Kauwgomjunky

    super snel verder xx

    9 jaar geleden
  • Faelain

    Oh dat laatste zinnetje is zo :')
    Maakt niet uit joh, school gaat voor :D

    9 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen