Foto bij Grootvaders Klok

Ding, Dong. Ding, Dong. Grootvaders klok sloeg maar liefst 6 keer. Zoni ontwaakte en rekte zich uit. Hij keek naar de klok en het was 6 uur, hij lachte ook even. De klok is namelijk ook echt van zijn grootvader geweest. Zoni keek ook op de zakhorloge van zijn grootvader, die stond precies gelijk met de grote klok. Grootvader was horloge maker en dit zijn de enige twee dingen die Zoni nog van hem had. Hij ging vroeger altijd graag bij zijn grootvader op bezoek in zijn werkkantoor. Hij vond het altijd heel interessant hoe grootvader de klokken maakte. Grootvader was 83 toen hij stierf, Zoni was toen maar 12. Grootvader stierf aan ouderdom. Toen hij op sterven lag gaf hij het zakhorloge aan Zoni, de grote klok heeft hij hem ook nagelaten. Deze zullen voor Zoni altijd de mooiste aandenken zijn. Iedere keer als de grote klok slaat en Zoni ontwaakt, weet hij wie hem op tijd wakker maakt; Grootvader.
Zoni liep langs de trap naar beneden en ging rustig ontbijten. Daarna smeerde hij wat boterhammen voor school en ging daarna nog snel even onder de douche. Het was bijna 8 uur. Zoni maakte zich klaar en pakte zijn fiets en ging naar school.
Halverwege de weg naar school zag hij op een groot kruispunt twee auto's keihard op elkaar botsen. Bij beide auto's ontplooide de airbag's zich en bij een van de auto's was de klap zo hard dat de voorruit uit elkaar spatte. Na wat Zoni zag, zag hij ook dat beide bestuurders niets mankeerde.
'Die zullen nu wel met een flinke whiplash gaan zitten', zei hij tegen zichzelf.

Zoals gewoonlijk leidde hij een dag als enig ander op school. Hij ging naar de les, hij volgde ze maar half want hij was vaak te druk bezig met staren naar Charlotte. Een beeldschoon meisje die hij wel zag zitten, ze was niet erg populair maar wel heel aardig en normaal. Niet te classy zoals de meeste meisjes tegenwoordig. Hij wist nooit hoe hij het moest aanpakken bij de meisjes en liet het zich daarom maar ook over zich heen lopen.
Tijdens lunch zat hij ook bij haar aan tafel. Zodra Charlotte iets tegen hem zei wist hij niet zo goed wat hij terug moest zeggen. Dus hij at vaak maar heel nonchalant zijn boterham op als hij even niets te zeggen had. Onderweg naar huis reed hij over hetzelfde kruispunt terug. Maar plots uit het niets knalde weer twee auto's op elkaar, net zoals een paar uur geleden. Bij beide auto's ontplooide de airbag's zich en bij een van de auto's spatte de vooruit uit elkaar.
'Hoe eigenaardig, dit is vanmorgen ook al gebeurd, exact hetzelfde'. Dacht hij bij zichzelf.
Hij dacht meteen ook aan wat hij zei; Whiplash!

Toen hij thuis aankwam liep hij naar zijn kamer en ging direct het ongeval op het internet opzoeken. Voordat zijn computer was opgestart keek hij naar de grote klok. De klok stond stil op 08:15, de tijd van het ongeval. Zoni keek direct op zijn zakhorloge. Die stond normaal op 14:15.
'Wat gek, zou je kapot zijn?' Vroeg hij aan de Klok. Maar nee de slinger bewoog nog en de klok tikte nog. Zoni plaatste zijn handen tegen de mantel van de klok, en opeens draaide de klok in noodvaart door. Hij stopte direct met draaien en wees 14:16 aan.
Zoni besloot iemand te laten komen om er naar te kijken. Hij belde Richard op, die werkte samen met grootvader voor hij overleed. Richard was ook nog de oom van Charlotte dus Zoni vond het wel spannend om Richard op te bellen, want Richard wist dat hij een oogje had op Charlotte.
Toen Richard bij Zoni was ging hij direct een kijkje nemen bij de klok. De schijf achter de wijzers was geheel open dus je kon direct de klok inkijken. Volgens hem was er niets met de klok aan de hand. Zoni had hem wel uitgelegd wat er met de klok gebeurd was.
'Zodra dit voorval weer plaats vind moet je me maar weer bellen. Dan kom ik direct weer kijken.' En hij liep richting de deur. Voor de deur stopte hij en zei; 'Het wordt ook tijd dat je eens een keer iets probeert met Charlotte, je bent een goeie jongen Zoni en ik geef je mijn zegen om eens met haar uit te gaan. Maak je over mijn broer maar geen zorgen, daar regel ik wel wat mee. Zijn zegen zul je vast en zeker ook krijgen'. Hij knipoogde naar Zoni en liep door de deur naar buiten.

Reageer (1)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen