Foto bij APWBP Boek 1 Hoofdstuk 9 Deel 4

“Misschien wel, maar we mogen nooit vergeten dat hij maar een leerling is, net als alle anderen”, zei Pomoma.
“Uiteraard, uiteraard. Zijn er nog andere leerlingen die opvallen?”


“De jonge Malfidus”, zei Banning meteen. “Helemaal het karakter van zijn vader. Als leraar mag ik het misschien eigenlijk niet zeggen, maar hij is naar mijn mening behoorlijk arrogant.”
“Dat heeft hij helaas volledig aan zijn opvoeding te danken, Filius.” Nog een hele tijd praatten we verder over de leerlingen, zowel nieuwe eerstejaars als oudere leerlingen passeerden de revue. Hoe tweedejaars het deden bij het begin van een nieuw jaar, na net het eerste gehaald te hebben. Derdejaars met hun nieuwe vakken en zesdejaars die een hoop hadden laten vallen na hun SLIJMBALLEN. Vijfde- en zevende die voor SLIJMBALLEN en PUISTEN moesten gaan dit jaar, en ook een aantal vierdejaars waren uiteraard het vermelden waard.

“Ah, Severus, kom binnen.” Ik had de andere leraars gevraagd of ze hem even naar mijn kantoor wilden sturen zodra ze hem weer zagen. Zelf zat ik intussen net te lezen in Hedendaagse Gedaanteverwisselingen, Minerva had me een interessant stukje over faunaten aangeraden.
“Wat is er, Albus?”, bromde hij. “Sorry hoor, dat ik geen zin had in een gesprek over Zwerkbal, daarstraks.”
“Daar gaat het niet om, Severus”, zei ik met een glimlach. “Ik heb met de andere leraars nog een boeiend gesprek gehad over onze leerlingen, zowel de nieuwelingen als de oudgedienden, en ik vroeg me af of er iemand was over wie jij nog iets bijzonders te melden had.”
“Niet perse”, verzuchtte hij. “Ik bedoel, de jonge Draco Malfidus lijkt erg op Lucius, ik mag hem graag. De nieuwe Huffelpuffers en Ravenklauwen zijn door en door gemiddeld. En in Griffoendor zit er die betweter van een Griffel, en die arrogante Potter.”
“Griffel? Bedoel je Hermelien Griffel?”
“Ja, die, dat kind van Dreuzelouders, als ik me niet vergis. Ze staat letterlijk te springen in de les om het juiste antwoord te mogen geven.”
“Een ijverige studente dus”, zei ik met een glimlach.

Reageer (2)

  • Romanov

    yeay, een aangename pauze tussen het blokken door.

    Snel verder ! ;D

    9 jaar geleden
  • dayxdreamer

    snel verder

    9 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen