Foto bij De dood van de minotaurus

Aigeus' zoon wordt gekozen als 1 van de 14 jongens en meisjes die geofferd moeten worden, maar Theseus wil de minotaurus doden, zodat er niemand meer naar Kreta gestuurd wordt om geofferd te worden.
hier is de originele mythe:

De koningszoon van Athene, Theseus, liet zich vrijwillig met een nieuwe lichting naar Kreta inschepen, overtuigd dat hij de Minotaurus zou doden. Hij kreeg daarbij hulp van Ariadne, de dochter van Minos, die verliefd op hem was. Ariadne gaf Theseus een kluwen wol om de weg in het labyrint terug te vinden. Theseus ging het labyrint binnen, waarbij hij Ariadnes draad afrolde. Theseus doodde de Minotauros met het zwaard dat hij van zijn vader Aegeus had gekregen, en vond door de draad van Ariadne te volgen de uitgang terug.

Echter, eind goed al goed was dit niet. Theseus had namelijk zijn vader beloofd om, als hij terug zou komen, de zwarte zeilen van zijn schip te vervangen door witte. Toen Theseus de Minotaurus had verslagen vroeg Ariadne om met hem mee te gaan. Theseus stemde hiermee in, want hij was ook verliefd op haar. Op de terugreis moesten ze even rusten en hun voorraden bijvullen. Ze stopten op een eiland en daar zag Dionysos Ariadne en werd de God plotseling verliefd op Ariadne. De Goden hadden Theseus geholpen bij het verslaan van de Minotaurus dus hij kon gewoon niet anders dan Ariadne achter te laten op het eiland met Dionysos die op Ariadne verliefd was, dat was hij hun verschuldigd. Overmand door liefdesverdriet vergat hij de zeilen te verwisselen van zwart naar wit, toen zijn vader het schip zag komen met de zwarte zeilen in plaats van de witte, nam hij aan dat Theseus het niet overleefd had en sprong hij uit verdriet van de rotsen en stortte zich in zee.

Deze story is niet geschikt voor alle leeftijden. Daarom is deze alleen te lezen als je bent ingelogd. Zo houden we Quizlet.nl leuk voor alle bezoekers.

Reageer (2)

  • LoveIron

    Hhahahahaha
    Deze is leuk _O_

    9 jaar geleden
  • Zoldyck

    Deze legende heb ik al vijf keer gehoord en twee keer vertaald...*Rolt met ogen*
    Maar je kunt 'm nooit genoeg lezen, hè?

    Na 'm gelezen te hebben: Haha, "die mooie meid" en "een lekker ding" xD
    Zo leuk en luchtig geschreven xD
    Hoe je al die dingen met die oeroude namen en gewoontes mengt xD
    LOL

    9 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen