Boos keek ik Tessa aan. "Kom binnen." Ze stapte mijn huis in en ik zei dat ze door mocht lopen naar m'n kamer, waar Daan, Owen en Shana ook zaten.

"Waarom heb je tegen me gezegd dat Linde een slet is? Je wist dat ik je zou geloven."
"Omdat ik je niet kwijt wilde raken.." fluisterde Tessa.
"Dat is dom van je, je was m'n beste vriendin."
"Was?"
"Ja. Net als dat er wat was tussen Linde en mij. Dat is ook weg."
"Het spijt me Nils.."
"Waarom zegt dan iedereen nadat ze bij atletiek zijn komen kijken voor Linde achteraf dat ze een slet is?"
"Omdat ze zo close is met de jongens misschien?" Tessa reageerde opgefokt.
"Waarom wordt ze dan gepest in de klas en constant uitgescholden als slet?"
"Omdat ze het stiekem ook gewoon is."
"Ach Tessa, donder op joh! Jij loopt gewoon dingen rond te bazuinen die nergens op slaan."
"Weet je wat het is?!" Tessa stond op en begon te schreeuwen. "Ik kan er ook niks aan doen dat ik verliefd ben op mijn beste vriend oke. Ik houd van je, snap dat dan! En ik zou dolgraag zoals Linde willen zijn. Dan kon ik tenminste ook zo goed lopen en wat dacht je van de wedstrijden waar zij aan mee mag doen. Ik ben jaloers op haar ja, ze had alles wat ze wilde. Haar loop talent en jou…" Het laatste fluisterde ze even en ze snikte. "Ik wil je niet kwijt Nils, je betekend zoveel meer voor me dan je ooit zult denken." Ik stond op en sloeg een arm om haar heen. "Kom even mee." Ik nam haar mee naar de badkamer waar ik haar een knuffel gaf en haar troostte. "Je begrijpt denk ik wel dat wat je gedaan hebt volkomen geschift is. Maar ik vergeef het je. Ik wil sowieso dat je alles aan Linde uitgaat leggen en je excuses aan haar aanbied. Ze is afgelopen jaren alleen maar gepest en had het alleen leuk op de atletiek en thuis. Hier heb jij voor gezorgd. Ze wilde zelfmoord plegen omdat ik, waar ze verliefd op was, zei dat ze een slet was. Maar wie had mij dat ook al weer verteld? Je hebt het echt te gek gemaakt en daar moet je je excuses voor aanbieden. Ze is ook nog boos op mij, dus vertrouw er niet op dat ze je het gelijk vergeet." Tessa knikte en sloeg haar ogen neer, waarop ik haar hoofd beet pakte en ze me wel aan moest kijken. "Je weet wel dat ik jou als mijn beste vriendin zie en dat ik ook heel veel van jou houd. Maar niet op die manier. Maar beste vrienden kunnen we gewoon blijven!" Tessa glimlachte. "Dankjewel, voor dat je het me vergeeft en je nog vrienden wilt zijn." Ik glimlachte en gaf haar een knuffel. "Overmorgen ga jij naar Linde toe."

"Oh mijn god, dit is eng." Samen met Shana, Daan, Owen en Tessa zaten we een film te kijken. Het was geen horror film, nee dat niet. Maar er kwam gewoon een spannend stukje in voor en Shana moest daar wat van zeggen. Owen zat voor me op de grond terwijl hij de hele tijd op zijn mobiel bezig was. Ik boog naar voren en keek wat hij deed. Ik glimlachte toen ik het zag, hij zat stilletjes naar zijn achtergrond te staren waar hij een bijgesneden foto op had staan. Het deel van de groepsfoto van de vorige dag waar Owen Veerle een kus op haar hoofd gaf. Zo lief. Ik ging weer terug naar achter en pakte mijn mobiel erbij.

Ik :Linde !! Zou je Veerle's nummer willen sturen? Vraag me niet waarom ;) xx

Al snel kreeg ik het nummer doorgestuurd, ik sloeg hem op en appte hem door naar Owen. Hij keek om en glimlachte.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen