Foto bij W43

“Opgroeien op Red Fountain”, zei Faragonda met een glimlach. “Drie weken, drie jaren, en dan nog twee weken in een jaar dat jullie zelf mogen kiezen.”
“Vijf weken met de jongens?” De Winx sprongen een gat in de lucht van plezier.
“Nou, niet helemaal. Die twee laatste weken komen de jongens naar Alfea, in het eerste jaar hier, en daarna voegen jullie je hier weer bij hen en doen jullie samen hier alledrie de jaren.”
“Op Red Fountain zonder de jongens?” Flora keek verbaasd op. Layla trok een ietwat sip gezicht. Even had ze gedacht dat ze twee keer vijf weken met Nabu samen zou zijn, en daar werd meteen heel wat tijd af getrokken. Faragonda zag het.
“Alleen voor Nabu is er een uitzondering.” Layla keek meteen op. “Hij blijft een weekje langer bij jullie op Red Fountain, aangezien hij wel kan toveren en de leerstof hier voor hem alleen anders zal zijn, maar hij nog maar weinig van Red Fountain kent.” Layla glimlachte opgelucht. Ze was afgelopen week toch wat beginnen twijfelen of ze er wel juist aan gedaan had naar school te komen, als ze Nabu zo weinig zag, maar die twijfels waren nu als sneeuw voor de zon verdwenen.
“Hebben we volgend weekend vrij?”, vroeg Tecna.
“Ja, waarom?” Faragonda klonk verbaasd. “Bang dat je Alfea zo lang niet kan missen?” Tecna grijnsde.
“Nee hoor, ik heb gewoon zin in een uitstapje naar Zenith.” Iedereen keek haar verbaasd aan. “Mijn ouders lieten me gisteren weten dat er een kermis gehouden wordt, leek me leuk om te gaan. Ik was het al helemaal vergeten door dat gedoe met die feeksen.”
“Lijkt me leuk!” De meiden waren meteen dolenthousiast.

Die middag ging het ophalen van de schepen redelijk vlot. Behalve dat ze een koepel om iedereen heen had gezet, had Bloom geen werk.
“Die feeksen hadden volgens mij geen zin om weer opgesloten te worden”, zei Griffin glimlachend. “Ze zullen nu wel uitkijken voor je, Bloom.”
“Gelukkig wel, ja”, verzuchtte Bloom.
“De enige vraag blijft nog waarom ze op die manier aanvielen”, verzuchtte Faragonda.
“Ik ben bang dat we daar voorlopig geen antwoord op zullen krijgen”, zei Griffin.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen