Aurora

Zenuwachtig in mijn handen wrijvend loop ik door de grote hal van het paleis. Zwevend op de bal van mijn voeten. Precies zoals ik met veel moeite heb aangeleerd. De tekenen om te bewijzen hoe hard ik daarvoor heb moeten werken staan in mijn huid gegrift staan. Mijn nek staat in de perfecte hoek, net zoals mijn hoofd precies genoeg geheven is om een stapel boeken uren te kunnen dragen. Alles aan de manier waarop ik mij voortbeweeg is perfect. Precies zoals ik het heb geleerd. En wat morgen iedereen kan zien. Voor één van de hoge ramen in het paleis blijf ik staan, waar ik een goed uitzicht heb op de stapels koffers, die in de koetsen worden gepakt. Morgen is de dag waar iedereen al 19 jaar lang op wacht. Iedereen behalve ik. Als ik me daar niet perfect gedraag zijn mijn problemen groter dan ooit.
Vanuit één van de deuren, die op de hal uitkomen komt een beeldschone vrouw. Haar prachtige goudbruine lokken bij elkaar gebonden in haar nek. “Ben je klaar, lieverd?”
“Natuurlijk moeder.” Het aangeleerde lachje verschijnt geoefend op mijn lippen. “Er is niks om nerveus voor te zijn.”
“Mm.” Dezelfde glimlach verschijnt op haar lippen en ze tikt tegen mijn wang. “En nu de waarheid. Er is niemand in de buurt.”
Schichtig kijk ik een paar keer om me heen en slaak dan een trillende zucht. “Ik ben doodsbenauwd. Niet dat zij me zullen kiezen. Dat is al eeuwen niet gebeurd. Maar er zullen zoveel mensen zijn.”
“Zoiets heb je al vaker gedaan, liefje. Dat kan je.”
“Ja, mama.”
Nu glimlacht mam echt. Waardoor haar hele gezicht oplicht. “Onthoud wie je bent.”
“Ik weet wie ik ben.”
Vanuit de gang klinken snelle voetstappen en binnen een tel hebben we ons masker weer op. “Hoogheden? De koetsen wachten op jullie.”
“We komen eraan.”
Tegelijkertijd haken we onze armen doorelkaar heen en lopen naar buiten. De koetsen staan inderdaad al klaar, zoals de wachter zei. Alleen de leden van de koninklijke familie zijn er nog niet. Op twee na nu. Over een uur moeten we op weg zijn naar de kiesceremonie om een kleine hobbel in mijn leven te overwinnen.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen