Foto bij the orphan girl hoofdstuk 15

het is mij gelukt om nog een stukje te schrijven!
(en het te activeren terwijl mijn oma mij de oren van mijn kop praatte... maar ik waardeer de gesprekken met dat ze er over een paar maand waarschijnlijk niet meer is (huil)(huil)(huil))

Kili’s oog viel op Helena. Haar ogen waren gesloten. Op haar gezicht zag je veel gevoelens tegelijk maar de verdrietige trek viel Kili het meest op. Hij keek weer naar Bilbo. Een uitdrukking van pure afschuw en angst sierde zijn gezicht. Zachtjes grinnikte hij en zijn broer om Bilbo’s gezicht. Helena’s ogen vlogen open en ze keek hem en zijn broer aan. In de ogen zag Kili afschuw, haat, woede, verdriet, maar vooral teleurstelling.
“Denk je dat vertellen over orks een grap is?” Kili was bijna zijn hele leven door zijn oom opgevoed maar zoveel haat had hij nog nooit in de stem gehoord. Nu snapte ze ook de teleurstelling in Helena’s ogen. Ze dacht dat hij en zijn broer wel wat meer wisten over orks. Hij kreeg het gevoel dat Helena al eerder iets voor had met orks. Eigenlijk wist hij niets over haar verleden.
“We bedoelden er niets mee” Kili sprak aarzelend alsof Thorin hem elk moment kon doden. Zijn hele jeugd had Thorin als zijn vader opgetreden. Hij was soms ernstig, vooral bij het trainen van hun zwaardkunsten. Soms kwaad, vooral wanneer Kili de zoveelste vaas kapot deed. Heel soms betrapte Kili zijn oom terwijl hij verdrietig naar een getekend portret van de familie keek. Maar meestal was Thorin de vrolijkheid zelve. Kili had zijn oom nog nooit zo haatdragend gezien.
“Nee, inderdaad Jullie weten niets van deze wereld.” Thorin sprak niet luid, maar het kwam bij de tweeling aan als een donderslag. Beiden bogen hun hoofd
“Vergeef het hem. Hij heeft meer redenen dan de meesten om orks te haten.” Balin sprak hen troosten toe. Ondertussen waren er meer dwergen wakker. Kili zag hoe Helena wat rechter ging zitten.
“En hij is niet de enige.” Ze sprak zacht en haar ogen stonden waterig. Kili had geen flauw idee wat de orks haar ooit hadden aangedaan, goed was het niet. Hij keek de kring verder rond. Bilbo stond er wat verbaast bij. Kili begreep zijn gedachten wel. Wat hier verteld werd, was niet een doorsnee hobbit-verhaal. Hij wist dat het vrolijke volkje meer grappige verhaaltjes en roddels aan elkaar vertelden en nu kreeg waarschijnlijk het verhaal over de slag van Moria te horen. Van heel de groep dwergen waren alleen Hij, zijn broer en Ori niet bij de slag. En Gloïn. Kili was even vergeten dat die thuisbleef bij zijn zwangere vrouw. Zuchtend hoorde hij het hele verdere verhaal aan.

Reageer (1)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen