Michaël

Dat is toch Salazar? Diep onder de indruk keek ik omlaag waar de grote rookkleurige draak liep te pronken met zijn vlammenzee. Ik wist dat de prinses veilig was, maar waarschijnlijk wist zij dat niet, net zoals alle andere mensen. Ze vreesden waarschijnlijk dat de draak hun prinses in een hoopje as veranderde op dit moment.
En ik verwachtte elk moment haar te horen gillen en weg te zien rennen.
Ja, dat klopt. Nyx boog zich nu ook verder over de rand, waardoor ze gevaarlijk aan haar achterpoten hing. Meters boven de grond, maar ik was jaren geleden al gestopt met vrezen dat we zouden vallen.
De vlammen doofden langzaam en tot mijn stomme verbazing stond de prinses daar nog precies in zoals ze eerst stond. Haar handen gevouwen in de plooien van haar jurk, haar kin geheven en haar schouders naar achteren. Alleen haar blonde krullen waren een beetje verwaaid.
Verdorie. Het is er echt één met ballen.
Ze zijn elkaar waardig.
Beaamde Nyx bewonderend.
Onder ons hapten mensen naar adem en werd er geklapt, maar ik bleef nieuwsgierig naar Salazar kijken. Jaren geleden hadden we hem eens ontmoet in de bergen en de grijze draak was sinds die tijd nog veel groter geworden.
Nu zakte hij door zijn poten en legde zijn grote kop aan de voeten van de prinses. Een vals teken van nederigheid, maar ik wist dat ook dat bij de traditie hoorde. Ze knielde en legde haar hand op zijn neus.
Het volgende moment was het onmogelijk om het gejuich, gelach en geklap van de mensen nog langer te horen, want op de richel brulden de draken oorverdovend in koor. Joelend voegde ik me daarbij, niet dat iemand dat zou horen en ik hoorde Nyx in mijn hoofd geamuseerd grinniken.
Laten we de prinses opzoeken. Stelde ik voor toen om ons heen draken omlaag naar de arena sprongen om de prinses en vooral Salazar geluk te wensen.
Direct liet Nyx zich vallen en we stortte als een van de eersten neer in de ovalen arena.
Ik zag dat de Koninklijke familie zich haastig uit de voeten maakte. Een jongere knul probeerde de prinses ook mee te voeren, maar toen Salazar een stap zijn kant uit deed, liet hij haar haastig los en nam de benen. Het waren allemaal lafaards. Geen wonder dat de prinses gekozen was en niet een van die idioten.
Alle mensen stroomden de arena uit, maar de meeste draken kwamen eerst omlaag om voor de prinses te buigen en Salazar hun gelukswensen over te brengen. Het mooie meisje stond doodstil en met grote ogen toe te kijken, maar ze sprak niet en leek wel uit steen gehouwen.
Pas toen de meeste draken via het open dak weer weg gevlogen waren liep Nyx langzaam naar voren, ze boog haar slanke nek naar de prinses en ik sprong soepel van haar rug.
‘Gefeliciteerd, prinses.’ Ik kon een brede grijns niet onderdrukken toen ik haar verraste gezicht zag. Ze trok het haastig weer in de plooi en ik begon te vermoeden dat ze helemaal niet zo stoïcijns was als ze eruit zag.
‘Dank u wel.’ Ze knikte me minzaam toe en liet haar blik naar Nyx glijden. ‘Het spijt me, maar ik weet helaas niet wie u bent.’
‘Michaël. En dat pareltje daar is Nyx. We zijn hier naartoe gekomen om je te helpen.’
‘Helpen?’ Herhaalde ze langzaam. ‘Bent u… bent u haar rijder?’
‘Aye aye.’ Glimlachend klopte ik op Nyx voorpoot en grinnikte toen ze vol genegenheid de kap van mijn mantel afblies. Vuil, donkerblond haar viel in mijn gezicht en ik streek het geërgerd weg. Binnenkort zou ik het weer moeten snijden, want ik moest het nu met een touwtje vastbinden om het uit mijn gezicht te houden.
‘Ik ga er vanuit dat je lessen hebt gehad en al veel weet, prinses. Maar je hebt een trainer nodig en daarvoor zijn wij uitgekozen.’
‘Door wie bent u uitgekozen?’
Ah, ze was slim. Ik glimlachte en mompelde vertrouwelijk: ‘Beroepsgeheim. Dat zal ik je over een tijdje vertellen. Als je onze hulp natuurlijk accepteert.’
‘Heel graag.’ Haar mooie ogen gleden van ons naar de rookgrijze draak.
‘Wat vind jij ervan, Salazar?’ informeerde ik luchtig. ‘Iemand moet de prinses toch leren vliegen en ervoor zorgen dat jullie geen stomme dingen doen.’
Hij lachte rommelend in mijn hoofd en knikte traag. Het is een eer om je weer te zien, Michaël. En als jij Aurora kunt helpen neem ik je aanbod graag aan.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen