Ik deed de deur open om er door heen te lopen maar een gedachten in mij zei. 'TERUG!' Ik probeerde me ervan te verzetten maar het werkte niet. Ik ging maar weer terug en keek het meisje aan.
"Ik vind het jammer voor je broer. Maar ik weet niet wat ik eraan kan doen."
"Je weet niet eens waartoe je instaat bent als je in je ware vorm zit hè?" Ze keek me vragend aan.
"Natuurlijk weet ik dat niet. Naar mijn idee ben ik het maar één keer geweest, en dat was toen ik hier kwam."
"Ik kan je wel vertellen wat het is, je bent de enige in je soort. het sterkste wezen die er bestaat. Groot en sterk. Op zijn eigen manier. Sommige wezens die hier leven aanbieden je zelfs. Als een god."
"Daar heb ik niet veel aan. Wat ben ik dan?"
'Een Dralucis,' zei ze op een scherpe toon. 'Nu ben je nog gewoon' - ze zwaaide met haar hand in de richting van mijn lichaam - 'een van de wezens die op jouw planeet rondlopen, maar je zult kunnen transformeren. Van Luxis naar Fulgex en terug. De huid die je nu draagt, betekent niks. Het is een camouflage. Is het je trouwens nog niet opgevallen dat je alles verstaat wat is zeg? En ook nog eens perfect Luxis terug spreekt?' Met die woorden maakte ze me stil. 'Jij bent de verlosser! Jij kunt m'n broer en alle andere redden! Je moet er alleen maar in geloven!' zei ze hoopvol.
'Ik wou dat ik dat kon,' zei ik met een sip lachje. "Je weet dat ik gelijk heb...." Zei ze tegen me.
"En nog steeds is het belachelijk. Wie zegt dat ze daar op mijn wereld niet het zelfde zeggen als wat jullie doen?"
"Doe niet zo zielig. En ik dacht dat de Verlosser wat stoerder zou zijn dan dit. Niet te geloven..."
"Sorry hoor dat ik niet volgens je Verlossers handboek ben. Ik heb ook er niet op gerekend dat ik een Verlosser ben." Zei ik fel terug.
"Je moet nu ophouden voordat iedereen je begint te haten vanwege hoe je nu doet."
'Dat is mijn probleem niet,' tierde ik bijna. 'Ik ben hier toch weg!' Maar net voor ik weg kon rennen van deze rare droom - dat moest het wel zijn - greep het meisje me bij mijn hand en keek me aan, met tranen in haar ogen. 'We willen gewoon dat het beter wordt! Help ons alsjeblieft, je bent de enige die het kan!

Reageer (2)

  • Lacrimarum

    Love it!!! I love it!!

    9 jaar geleden
  • Krios

    Verder!.

    9 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen