Maar hoe dan... Hij zag eruit als onze vijand... Alsnog... Pi zou toch ook zo slim zijn om het te zien?
"Pi?"
"Wat!" Hij reageerde heel fel maar de reactie is alvast een begin.
"Ik heb een plan denk ik. Om de rest te bevrijden..."
"Vertel eens" 'Misschien kan Temonné...' begon ik.
'Lux,' verbeterde Rho me.
'Lux dan,' zei ik fronsend. 'Misschien kan Lux naar binnen gaan en ons binnen laten. En dan... Dan moeten we naar de troonzaal. En dan moet ik hun Leider vernietigen!' Geen idee hoe ik er opeens bij uitkwam, maar ik voelde instinctief aan dat dit plan zou werken. Het moest werken... Pi keek verbaast naar me. Maar wel op een trotse manier.
"Ik heb het gevoel dat je je ware ik vertoont." Hij glimlachte erbij. En ik wist niet wat er gebeurde...
"Ik wil je heel graag helpen." Zei Lux tegen me. Ik was blij met z'n antwoord en knikte daarbij.
"Lux hoe ben je eigenlijk zo gekomen?"
'De Fulgex sterft uit en ze kunnen door een of ander virus geen kinderen meer krijgen. Eigenlijk is het best slim gezien van ze. Ze creëren via een half natuurlijk proces dat ondersteund wordt door een computer nieuwe Fulgex. In het begin ging alles nog goed, maar daarna merkte ze dat die nieuwe Fulgex geen emoties konden tonen. En voor hen was het ook moeilijk om verstandelijk te denken. Die Fulgex werden gebruikt als slaafjes, maar ze waren niet echt bruikbaar, begrijp je? Dus gingen ze op zoek naar wat er nu eigenlijk scheelde. Ze kwamen tot te conclusie dat er een ziel ontbrak en dat konden ze niet zelf creëren. Daarom zakte ze af naar deze planeet. Het was niet zomaar toevallig. Ze kwamen naar hier omdat de Luxis de enige wezens zijn waarbij je de ziel kunt loskoppelen zonder dat-ie verloren gaat...' "Daarom zien ze mij als monster in plaats van een vijand. Ik ben niet alleen verlosser van jullie... Maar ik ben ook een verlosser voor hun... Ik kan hun leider alleen vermoorden om het feit jullie gebruik te hebben..."
We liepen verder en gingen het plan precies aan elkaar uitleggen zoals we wilde. En liepen richting hun kasteel en Lux nam mij mee. Alsof ik een gevangene was zodat ik mee naar binnen gesmokkeld kon worden. Pi en Rho stonden buiten ergens te schuilen tot ze hun teken kregen om naar binnen te komen.

Reageer (2)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen