Als we hoog genoeg waren kon ik hem van m'n rug afgooien en dan ging hij zelf een dood tegemoet. Maar opeens pakte een van de wachters iets uit een andere kamer.
"Niet tegen strippellen hé? Ik moet wel op mijn veiligheid letten." Zei hij lachend.
Ik ging maar niet tegen strippellen ik moest zijn vertrouwen blijven houden anders was ik er zeker geweest. Dat kon ik niet laten gebeuren.
Een van de wachters bond iets aan me vast. En legde iets op m'n rug wat hij op m'n buik vast maakte.
Hoe kon hij me zo gebruiken.

Ik voel me net een zwevende auto, dacht ik toen we hoog in de lucht zweefden. Lux had een soort van mand aan m'n rug gebonden en nu vlogen we in de richting van het land van de Luxis... We landden op wat volgens mij het plein van het dorp was. Lux ging op een verhoog staan en beval me naast hem te komen staan. 'Luxis,' zei hij met en enige stemverheffing. 'Vanaf vandaag zullen de Fulgex en de Luxis in vrede samenwonen op hetzelfde land. Geen oorlog meer. Niet langer zullen wij jullie onderdrukken! Deze onderliggende oorlog sleept al veel te lang aan. Leve de vrede!'
Wat? Ik keek verbaast naar hem. Zei hij dat nou serieus?
Hij liep weg en hij beval me met hem mee te gaan. Hij wilde weer terug. Hij ging weer op me zitten en ik vloog weer de lucht in.
"Zei je dat nou serieus? Ik dacht dat je andere plannen had..."
"Dus je bent niet blij met mijn besluit? Jammer... Maar even ter zake. Je blijft bij mij begrepen?" Ik zei maar dat ik bij hem bleef. Heel raar hoe sommige dingen kunnen lopen.

Uiteindelijk. waren we weer terug. Wat ik door mijn eigen keuze als een huis moest zien. Misschien had ik nee moeten zeggen. Maar ik was te nieuwsgierig wat zijn verdere plannen waren.
"Je zal vast wel honger hebben. Ik zoek wel wat voor je." Zei hij tegen me en liet een van de wachters wat eten halen voor me. En terwijl ik at, vroeg ik me af wat nu eigenlijk zijn bedoelingen waren. Misschien kikte hij wel gewoon op de macht en maakte het hem niet veel uit of er oorlog of vrede was, zolang hij maar op de troon zat... Dat was nog een goede optie... Mmm, ik wist het echt niet...

Reageer (2)

  • Levinea

    022.
    Door: Czabock
    Onderdeel van: Ik?
    Laatst bijgewerkt: 5 dagen geleden
    Ik vraag me nog steeds af waarom zijn naam er staat en jij ook hebt geschreven, MAAR OKAYY, SNEL VERDERRRRRRRRRR!!!!!!!!!!

    9 jaar geleden
  • Lacrimarum

    Is het niet 'tegenstribbellen'?
    Ga verder, je bent op mijn verjaardag toch wel online?

    9 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen