De restaurant in het dorp, stroomde langzaam vol met allerlei burgers. Ze waren allemaal op de hoogte gesteld door de zoon van de barman. De burgers namen plaats op de stoelen en op de grond, terwijl de zoon tegen de muur stond en toekeek hoe de mensen binnen kwamen.
De laatste die binnenkwam deed de deur dicht en toen begon de jongen te spreken.
'Welkom dames en heren, ik ben Giovanny zoon van de barman en ik heb jullie hierheen geroepen, omdat ik jullie wil waarschuwen.' De meeste mensen begonnen zachtjes met elkaar te fluisteren totdat er iemand opstond.
'Iedere nacht gaan we met angst naar bed, hopend dat we niet te pakken zouden worden, waarom zou jij ons willen waarschuwen,' riep hij en wees naar Giovanny. Sommige riepen instemmend, terwijn Gio rustig bleef en glimlachte.
'Ik kan jullie in veiligheid brengen,' riep hij terug en pakte een ketting waar een christelijk kruis aan hing.
'Deze monsters kunnen niet tegen voorwerpen dat gezegend zijn door god. Drink iedere avond ene glas wodka of andere sterke drank, bloed zal vuur zijn voor deze monsters.'
Dezelfde man die de hele tijd bleef staan proteseerde weer: 'En hoe kom je aan deze informatie, ik wil het zien om te weten dat het werkt.' De barman kwam achter de bar vandaan en ging naast zijn zoon staan.
Hij trok zijn shirt lager en liet de tandafdrukken aan de man zien. De man trok wit weg.
'Ik was dood geweest, als hij me net iets langer had gegrepen, maar het werd afgeremd door de alcohol in mijn lichaam. Ik heb het opgezocht en ik kwam erachter dat deze wezens de allereerste vampiers waren.
De oervampier. Wezens die niet tegen zonlicht, gezegende dingen, alcohol en bovenal weerwolven. Deze wezens zijn op zijn sterkst tijdens nieuwe maan. ' De mensen begonnen weer tegen elkaar te praten en uiteindelijk besloot de man weer te zitten.
'De vampier die me gisternacht had aangevallen, zou nu waarschijnlijk dood zijn door het bloed dat hij dronk, maar de geruchten gaan te ronden dat ze met zijn tweeen zijn.'
Een vrouw stond op, haar handen waren bij elkaar gevouwen.
' Dood deze wezens. Mijn man was aantal dagen geleden voor zaken weggegaan en toen is hij nooit meer teruggekeerd. Ik ben mijn dochter verloren maand geleden toen ze buiten aan het spelen was. Help ons om ze af te maken, te verbranden en er voorgoed een einde aan te maken,' joelde ze en iedereen riep met haar
mee.
Giovanny riep zelf ook mee en liep naar de bar.
'Rondje voor iedereen,' riep hij en schonk de glazen vol. Zakken werden leeggehaald waar allerlei juwelen tevoorschijn kwamen. Ze gooide het op een stapel om het te gaan versmelten tot kruizen en gezegende dingen.
Met rood verf werden er gebeden op de deuren gesmeerd. Alles om hun leven te sparen in deze donkere tijden.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen