Aurora

“We gaan hiermee om alsof het een tweezijdig zwaard is.” Michaël tilt één van de oefenzwaarden op en zwaait hem soepel rond. “Dat houdt dus in dat het zwaard twee-“
“Klingen heeft.” Maak ik zijn zin af. “Ik weet heus wel wat van zwaarden.”
“Weet je ook hoe je ermee om moet gaan?”
Het is misschien dertien jaar geleden dat ik voor het laatst een zwaard heb vastgehouden, maar ik weet er nog wel iets van. Geringschattend kijk ik naar het botte zwaard op het gras. Het zwaard waar ik vroeger mee mocht oefenen was niet bot gemaakt, maar wel een stuk lichter. Dit zwaard zou voor mij nog weleens te zwaar kunnen zijn. Nog steeds diep in gedachten verzonken pak ik het zwaard op en strek mijn arm voor me uit.
“Hij is goed uitgebalanceerd.”
“Je hebt vaker een zwaard vastgehad.” Michaël trekt zijn conclusie snel en droog. Precies zoals ik hem ken.
“Ja.” Minder soepel draai ik net als Michaël het zwaard rond. Voor iemand die het al zo lang niet gedaan heeft gaat dit best goed.
“Woh, woh, woh.” Mica legt zijn zwaard neer en rent bijna op me af. “Dat moet je niet doen.”
“Waarom niet?” Ik lach vrolijk en stap opzij. “Dit is het makkelijke gedeelte. Ik was nooit goed in pareren.”
“Wie heeft jou leren vechten? Dat zit voor zover ik weet niet in het prinsessen pakket.”
“Dat klopt.” Met een beetje weemoed denk ik terug aan de uren, die ik vroeger met mijn vader heb doorgebracht op het veld voor het drakenverblijf. Een speciaal voor mij gesmeed zwaard in mijn handen. Eén van de gelukkigste herinneringen uit mijn jeugd. “Wie denk je dat het me heeft geleerd? Er was er maar één die dat durfde.”
“Je vader.”
“Ja.” Ik glimlach verdrietig zijn kant op. “De lessen stopte toen hij overleed. Ik ben blij dat ik ze weer op kan pakken.”
“Daar gaan we dan snel mee beginnen.” Hij stapt terug om zijn eigen zwaard op te pakken. “Je zwakte was pareren zei je?”
“Inderdaad.”
“Dan gaan we daarmee beginnen.” Michaël draait het zwaard naar achteren en valt langzaam aan. Mij genoeg tijd gevend om mezelf te verdedigen. Misschien dat ik hem hiermee nog kan verbazen.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen