Foto bij Chapter 3

Dinsdag 31 December 2013

My baby shot me down ~ Stefan de Vrij

"Shot me down - David Guetta"

Lotte Thoren

Voorzichtig neem ik nog een slokje van de champagne. Door mijn wimpers gluur ik naar de leuke jongen verderop aan de tafel. Stiekem heb ik nog nooit van hem gehoord. Ik heb geen idee bij welke club hij speelt. Nou ja, daar kom ik vast nog wel achter!
"En jij, Lotte?" vraagt Robben me.
Snel slik ik de laatste slok campagne door. "Hè? Wat?" zeg ik, terwijl ik mijn glas terugzet.
Van Persie en Robben schieten in de lach. "Wat je na je examens wilt gaan doen? Vallery weet het nog niet. Maar weet jij het al?" verklaart van Persie.
"Hmm, nee. Misschien iets in de muziek?" ik haal mijn schouders op.
De ober komt langs om de borden en glazen op te halen.
"Dames en heren?" van Gaal onderbreekt de gênante stilte. "Ik hoop dat het gesmaakt heeft?"
Er klinken tevreden geluidjes.
"Goed zo. We gaan nu naar de zaal daar links, jullie families zijn onderweg. Zoals jullie weten gaan zij nog naar huis vanavond. Jullie blijven in het hotel hiernaast en morgen gaan we nog iets leuks doen!"
Onze ouders zullen onze koffers meenemen en afgeven bij het hotel. Met van Gaal hadden we al iets gepland voor morgen: een leuk uitje, zodat de spelers elkaar ook naast het veld beter zullen leren kennen. De staff zal morgenvroeg het hotel al verlaten en wij gaan met de jongens mee. Maar eerst: feest!
De jongens staan op. Enthousiast praten ze met elkaar. Niemand weet wat hen morgen te wachten staat.
Sneijder duwt de deuren naar de feestzaal open. Meteen komt zijn zoontje op hem afgerend. "Papa!" roept het jongetje met een hoog stemmetje.
Sneijder tilt hem op en draait hem even rond, voor hij hem neerzet.
Yolanthe staat aan de andere kant van de kamer en kijkt trots toe. Iedereen loopt naar zijn ouders en voor een paar ook vrouw en kinderen.
Onze ouders komen net binnen gelopen.
"Hoi!" roepen we en we lopen op ze af.
"En? Hebben jullie gezellig gegeten?" vraagt de moeder van Vallery enthousiast.
"Oh my god! Daar is van Persie! En Robben! En Sneijder!" mijn zusje wijst vrolijk in het rond.
Vallery's broertje draait met zijn ogen, maar hij kan niet verbergen dat hij ook erg enthousiast is.
Nadat onze ouders ons hebben begroet lopen ze rond om anderen te begroeten.
Trots kijken we de zaal rond. Dat wij hier deel van mogen uitmaken!

We lopen van familie naar familie. Zo hebben we gepraat met de ouders van Jasper Cillessen, de zus van Bruno Martins Indi en de vriendin van Memphis Depay.
Aan de andere kant van de zaal zit Robben gehurkt voor zijn zoontje. Hij duwt hem iets in de handen en wijst onze richting uit. De blonde haren van het jongetje waaien op als hij naar ons toe komt gerend.
"Van papa!" hij duwt ons allebei een snoepje in de hand. Dan draait hij zich om naar zijn vader en zwaait trots naar hem. Robben wijst naar een andere hoek in de zaal. Daar staan de kinderen van van Persie. Het jongetje draait zich om en rent naar de kindjes om hen ook een snoepje te geven.
Als bedankje steek ik kort mijn hand op naar Robben. Hij knikt en loopt dan richting de vriendin van Kuijt om kennis te maken. Vallery loopt naar haar ouders om te vragen of het gelukt is met de koffers.
Langzaam kijk ik de kamer rond. Ik neem de gezellige sfeer in me op en een glimlach verschijnt om mijn lippen. Opeens zie ik hem staan. Terwijl iedereen om hem heen met iemand staat te praten, kijkt hij stilletjes mijn kant uit. Mijn glimlach wordt nog breder. Ook zijn lippen krullen omhoog. Ik sprokkel alle moed die ik in me heb bij elkaar en loop voorzichtig zijn kant op.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen