Foto bij Vier weken

De tekeningen hierboven heb ik NIET zelf gemaakt. Ze zijn gewoon van Google geplukt en bij elkaar gezet. Groot compliment voor degenen die ze wel gemaakt hebben! Echt super mooi getekend!

Iedere dag na en voor haar werk gaat Roos naar de kudde toe. De kudde kent haar inmiddels al, en accepteert haar soms zelfs als een deel van de kudde.
's Morgens doet de kudde vaak een beetje spelen met elkaar. In de vroege ochtend razen ze dan met zijn allen over de vlakte. Dan is het nog niet zo warm en zelfs de oudere paarden hebben dan wat puf voor een paar flinke galopsprongen. Daarna gaat de kudde grazen. De merrie die zoveel op Bella lijkt komt dan altijd naast Roos staan. Soms laat de merrie het zelfs toe dat Roos haar aait. Dat soort momenten vind Roos heel mooi! Geen een ander paard laat dat toe, en van de leider kan ze het al helemaal niet verwachten.
Tussen twaalf en drie uur in de middag, is het het heetste van de dag. De kudde zoekt dan de schaduw van het bos op. Aan het eind van de middag gaat de kudde vaak nog even grazen en 's avonds stappen ze net zolang over de vlakte totdat ze een geschikte plek hebben gevonden voor hun nachtrust.
Één keertje heeft Roos al bij de kudde de nacht doorgebracht. Dat was toen haar vader
niet thuis was. Dat vond ze geweldig. De leider had over haar gewaakt alsof ze een deel van de kudde was. Dat vond ze heel bijzonder.
Bij mooi weer staat de kudde op de vlakte, bij slecht weer schuilen ze in de grot en bij warm weer zijn ze meestal in het bos te vinden en
soms in de koele grot.
Iedere keer als ze bij de kudde is neemt ze haar tekenspullen en schetsboek mee. Dan tekent ze de kudde na of een paard. Natuurlijk tekent ze het liefste Lively na. Zo heeft ze de merrie genoemd die zo veel op Bella lijkt. Lively lijkt op lief, en dat is iets dat natuurlijk bij haar past. Al vanaf het begin is de merrie al lief tegen haar geweest.
Behalve Lively heeft ze de andere paarden ook een bijnaam gegeven:
Threefoot; een merrie die een beetje mank loopt.
Jumper; een jong hengstje die altijd huizenhoge sprongen maakt.
Rodeo; een jonge hengst die altijd de hele vlakte over crosst.
Sad eyes; een merrie die altijd een beetje zielig uit haar ogen kijkt.
Dreamer; een oude hengst die altijd een beetje weg staat te dromen.
Sunshine; een jonge merrie van ongeveer twee jaar die altijd vrolijk is.
Kisses; een merrie van ongeveer tien jaar die altijd staat te kroelen met een van de pony's in de kudde.
En ga zo maar door. De leider van de kudde is een felle merrie die heel beschermend is tegenover de kudde. Roos vond Fury wel een toepasselijke naam voor haar.

Het vervelende vind ze dat ze tegen haar vader en Jessey moet liegen. Zaterdag werkt ze niet meer bij Sunshine Valley zodat ze die hele dag bij de kudde kan zijn. Haar vader weet niet beter dan dat ze zaterdag werkt en daar 's avonds blijft eten en dus pas tegen achten thuis is. De enige dag dat ze niet weg mag van haar vader is zondag. Dat is een "papa en dochter dag' noemt haar vader het. Roos vind het niet zo erg. Heel soms vraagt ze wel eens aan haar vader of ze op zondag mag gaan helpen bij Harry in het vogelpark, maar dat doet ze nooit. Stiekem gaat ze dan gewoon naar de kudde toe. Soms mag dat wel eens. Maar meestal niet.

Het is weekend. Zondagavond laat. Het is al donker.
Roos zit aan haar bureau, en kijkt haar tekeningen door die ze van de kudde heeft gemaakt. Ze is er trots op.
Roos zucht. Met een tekening, waar ze Bella en Lively naast elkaar heeft getekent, in haar handen, zakt ze onderuit.
De vier weken zijn voorbij. Morgen moet ze voor het eerst naar school. Ze ziet er tegenop. Ze vond het juist zo leuk zonder huiswerk. Maar ja... Vind iedereen dat niet? Nerds misschien niet. Zal ik nerds in mijn klas hebben? vraagt Roos zich af. Zouden er kinderen in mijn klas zitten die ook van paarden houden? Als dat zo is dan neem ik ze een keer mee naar Sunshine Valley, neemt Roos zich voor. Dan stelt ze Jolly en de andere paarden voor, en Jessey natuurlijk.
Roos denkt terug aan de ritten die ze de afgelopen vier weken heeft gemaakt met Jolly en Jessey. Dat was echt gezellig. Dat zal nu wel minder zijn. Stomme school. Roos duwt zichzelf overeind en bergt de tekeningen op. Daarna zet ze haar laptop aan. Jippie, weer een mail van Lorena! Roos klikt hem aan:

Heei Roos,
Het gaat vast goed komen die eerste dag. Wedden dat je minimaal één iemand ontmoet die ook van paarden houd. Je krijgt vast snel nieuwe vriendinnen! Als je je bestie maar nooit vergeet hier in Nederland hè :P Hoe gaat het op Sunshine Valley? En met Jolly en Jessey? En is Blacky al klaar voor strandritten met de gasten?
Mail me snel!
Xxx Loreentje <3


Roos is even stil. Ze zucht. Voor het eerst dat ze iets niet aan Lorena vertelt. Raar is dat. Anders vertelt ze altijd alles. Toch lijkt het haar niet slim om haar over de kudde te vertellen. Ook al vertrouwt ze Lorena voor honderd procent (en als het kan nog meer), is het haar bff en zit ze helemaal in Nederland, aan de andere kant van de zee. Dan nog lijkt het haar geen goed idee.
Roos mailt Lorena nog even terug, trekt haar pyjama aan en kruipt in bed.
Haar vader, Jeffrey, steekt zijn hoofd om de deur. "Lig je al in bed? vraagt hij. "Het is al best laat, elf uur al, en morgen moet je weer naar school hè. Heb je er een beetje zin in?"
Roos schud haar hoofd.
Haar vader loopt naar haar toe en gaat op de rand van haar bed zitten. Hij geeft zachtjes een kus op haar voorhoofd. "Mama is vast trots op je... Ga maar lekker slapen." Hij knipt het lichtje bij haar bed uit en loopt de slaapkamer uit.
Een traan rolt over Roos haar wang. Ja, haar moeder is altijd trots op haar geweest. Is ze altijd geweest, en zal ze altijd blijven.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen