Blij gaf ik Rein een knuffel. Ik hield van hem. Ik voelde me nog steeds stom over dat ik, toen ik hem nog geen uur kende, gelijk al met hem gezoend had op school. Ik had dat nooit moeten doen, ja oke, hij begon. Maar ik ging er in mee, was ik dan toch een slet? Ik schudde m'n hoofd en liep achter Rein aan die aan het bellen was. "Dankje pap, fijne vaderdag!" "Ja, tot snel." "Ik houd ook van jou." Hij grinnikte nog wat, zei gedag en hing op. "Waar moeten we heen?" Rein grijnsde en ik wees waar we heen moesten, we waren op weg naar m'n opa en oma. De ouders van m'n moeder. "Komt Veerle ook, of niet?" Ik trok m'n schouders op. "Die is bij Nils. Misschien zometeen." Ik keek op m'n mobiel hoe laat het was. Half vier. Ze zou er wel al zijn denk. "Hoe gaat het met je vader?" Ik keek om naar Rein, maar hij reageerde niet. Hij zat erg verweg met zijn gedachten.

"Hey oma!" "Hey Linde! Wie heb je meegebracht?" Ik glimlachte, "Dit is Rein. Een vriend van me." Oma gaf Rein een hand. "Leuk dat je er bent Rein. Ik ben oma Water." Zo noemden we deze opa en oma altijd, opa en oma Water. Omdat ze aan het water wonen. "Hallo, oma Water." Rein glimlachte even naar haar en ik liep voor hen uit de woonkamer in. "Hey oop! Fijne vaderdag!" Ik gaf hem een hand en drie zoenen en daarna natuurlijk het cadeau. "Deze is ook van Rein." Opa bedankte me en ik begroette iedereen en wenste ze een fijne vaderdag. Ik plofte naast Veerle neer op de bank, die er inderdaad wel al was. "Hoe was het bij Nils?" "Heel gezellig." "Hoezo was je daar ineens heen gegaan." "Dat vroeg Owen." "Oh." Dat was het gesprek dan weer. Ik schoof op en Rein kwam bij ons zitten, al snel kwam m'n kleine neefje, Sam, aanlopen. "Limpe." Ja, hij zei Linde, maar het kwam er uit als Limpe. "Wie is die jongen?" "Dit is Rein, een vriend." Sam wendde zich tot Rein. "Gaat jij mee spelen?" Rein keek me aan en ik knikte. "Hup!" Rein stond lachend op en speelde wat met Sam, hij was leuk met kleine kinderen. "Lin, ga je mee varen?" Stefan keek me vragend aan en ik knikte, misschien net iets te enthousiast. Ik liep naar Rein toe, "Dude ga je mee?" Rein keek me vragend aan en ik wees naar de boot. Rein stond op en gaf Sam nog even een aai over z'n bol. We liepen met z'n allen naar buiten, Guus, Veerle, Stefan, Rein en ik gingen varen samen met Koen, Fien, Lola, Pim en Darre, mijn andere neven en nichten, altijd als het lekker weer was en we kwamen naar opa en oma Water deden we dat. Ook gingen we dan zwemmen, vandaar dat we onze zwemkleding meehadden. Voor Rein hadden we een voetbal broekje van Stefan meegenomen. "Sam ook, Sam ook!" Sam stond te springen en wees naar de boot. "Mag ik ook mee?" Vera keek ons lief aan. Vera en Sam zijn erge laatkomers in de familie, Vera is nu 4 en Sam bijna 3. "Ah mogen we ze meenemen? We letten goed op ze en we doen zwembandjes bij ze om!" De 'volwassenen' achja, ze gedroegen zich niet altijd even volwassen, keken elkaar aan en stemden toen in.
Al snel waren we op het meertje aangekomen en Rein sprong met Vera in zijn armen het water in. Ik sprong erachteraan en pakte Sam over van Fien. Zo zwommen we een tijdje, maar we hadden niet zo'n zin meer en we moesten ook nog naar onze andere opa, ja... Opa, daar was oma van overleden. We stapten in de boot en gingen terug naar het huis van opa en oma, daar kletsten we nog wat na en toen gingen we echt naar opa toe.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen