Foto bij Ellende

Heey Lorena,
Vandaag heb ik mijn eerste schooldag gehad. Ik kan je vertellen; het was een RAMP!
Het begon al in de schoolbus. 2 meisjes waren aardig tegen mij, maar toen begon een meisje me belachelijk te maken in heel de bus! Ik schaamde me kapot. De 2 meisjes durfden niks te zeggen en de andere kinderen in de schoolbus ook niet.
Het eerste uur had ik mentor uur. Het gemene meisje die me belachelijk had gemaakt bleek bij mij in de klas te zitten! Ze heet Avery. De 2 meisjes die eerst aardig waren zitten ook bij mij in de klas. Het is een tweeling. Ze lijken veel op elkaar. Allebei blond haar en blauwe ogen, bleeke huidskleur en een slank figuur. Het enige verschil is dat de een krullen heeft en de ander stijl haar. Die met de krullen heet Alexandra (iedereen noemt haar Alex: spreek uit als Elix op zn engels), en die met stijl haar heet Amy.
Avery stookte meteen de HELE klas tegen mij op. Niemand vind me aardig. Ze praten ook expres allemaal heel snel zodat ik het niet kan
volgen :'(.
De docenten zijn gelukkig wel aardig.
Dit was mn rooster van vandaag:
1e uur: Spaans (Leuk vak! Altijd al een keer die taal willen leren :) Aardige docent ook! Een vrouw: Misses Estevez. Ze is zelf ook spaans. Ze is ook mn mentor. Geweldige mentor! Echt waar!).
2e uur: Wiskunde (Stom vak of course! Mister Taylor heet ie).
3e uur: Biologie (Beetje enge leraar: Mister Jones).
4e uur: Engels (Misses Moore, erg aardig. Engels is wel veel moeilijker dan in Nederland).
5e uur: Godsdienst (Saai vak. Mister Adams die heel saai vertelt).
6e uur: Natuurkunde (Hier snap ik niks van! Mister Lee: een ontploft type! Zijn witte haren staan recht overeind, alsof ie midden in een explosie heeft gestaan ofsoww haha. Hij heeft wel humor van favo docenten staat hij tot nu toe op plaats 2. Die van Spaans staat op 1. Mister Lee geeft ons trouwens ook scheikunde).
7e uur: Economie (Misses Clark. Heel streng mens en totaal niet gezellig! Ze heeft er al gelijk iemand uitgestuurd omdat ze een grote mond had; Avery natuurlijk).
Ik hoefde ook nie mn eigen eten mee te nmn! Dat krijgen we op school in de kantine. Iedere dag ander eten. De ochtend en lunch pauze duren allebei 30 minuten. Kheb mr alleen zitten eten.
In de ochtendpauze kreeg ik een fruitsalade, was wel lkr!
In de middag pauze aten we warm. Daar moest ik wel even aan wennen. Een lamsboutje (blegh! Kvond et beetje bitter! Kheb et laten liggen!), en rijst.
Na school ben ik naar Sunshine Valley gegaan, en Jessey heeft me getroost. De eerste schooldag kon gwn nie erger :( Gelukkig hft de buitenrit met Jolly me goed gedaan :)
Ik heb alleen hw gekregen van dat stomme mens van Economie. Ik heb het net gemaakt.
's Avonds na het eten ben ik nog even gaan wandelen in het natuurpark.
Maar ik zie dat het al bijna 12 uur is. Papa slaapt al. Ik ga stoppen met deze idiote lange mail! Wens me suc6 voor morgen!
BAAI!! XXX

Roos verzend vlug de mail en kruipt in bed. Haar vader ging vandaag vroeg naar bed. Om half acht al. Hij was super moe had hij gezegd. Roos heeft maar niet tegen haar vader gezegd dat ze op school helemaal niet aardig tegen haar zijn. Ze wil haar vader er liever niet mee belasten.
Roos zucht. Doordat haar vader zo vroeg is gaan slapen, is ze om acht uur de deur uit geslopen en is ze naar de kudde gefietst.
Daar heeft ze de hele tijd lopen huilen. De pony's van de kudde merkten dat hun kleine vriendinnetje niet zo vrolijk was, en dus hadden ze haar op hun manier zachtjes getroost.
De veulens daagde haar uit voor een spelletje. Dat was precies wat ze nodig had, een beetje afleiding! Dus had ze meegedaan. Het hielp wel.
Jumper maakte haar aan het lachen met zijn gekke sprongen, de altijd vrolijke Sunshine wist haar ook op te vrolijken en ook de knuffels van Kisses hielpen heel erg. Fury had haar bemoedigend toegehinnikt en had haar gedwongen op de staan om nog een keer met de veulens te spelen. Dat had Roos nog maar een keertje gedaan. Fury gaf dus wel om haar! De leider van de kudde nog wel! Roos had dit nooit durven dromen. Een wilde kudde die haar gewoon accepteert!
De meeste steun had Roos gehad aan Lively. Die was de hele tijd bij haar in de buurt gebleven en liep haar overal achterna, en toen Roos moest huilen had Lively haar getroost. Je zou kunnen zeggen dat Roos en Lively een hele goed band hadden die, in de loop van de tijd, alleen maar sterker werd.
Als de kudde er niet was geweest en ze Jessey niet had ontmoet en de ritten op die lieve Jolly en de andere paarden van Sunshine Valley niet had kunnen maken, dan was ze nu ingestort van verdriet. Maar dat was gelukkig niet zo.

Urenlang draaide Roos in haar bed heen en weer. Pas tegen vieren viel ze in slaap, om vervolgens om vijf uur weer wakker te schrikken uit een vreselijke nachtmerrie.
Roos trilde helemaal en was nat van het zweet. Ze had echt totaal geen idee hoe ze dit het hele jaar door vol kon houden...

Reageer (1)

  • horselover0505

    dit is zo zielig, ga alsjeblieft verder. zo bijzonder van die kudde. ik heb zelf een keer een wilde kudde gezien. zo mooi. je hebt echt talent. en Amy heb ik ook als personage :)

    9 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen