Er was eens......

'Spiegeltje spiegeltje aan de wand, wie is de schoonste in het hele land. ' sprak de koninging.
'U,' sprak de spiegel, 'u koninging bent heel schoon. Maar Sneeuwitje is duizend malen schoner.'



De Koninging begon haar stiefdochter te haten, ze werd groen van jaloezie. Maar ze verborg haar woede, want ze was tenslotte met de machtigste man van heel Sprookjeswereld getrouwd.
De Koninging gebood haar dienstmeisje om een kijkje te nemen bij Sneeuwitje en haar een roos op haar kamer te zetten. Deze roos had scherpe doorns, deze had de Koninging vergiftigd. Als ze zich aan de roos zou prikken zal ze in een diepe slaap vallen. Dan zal zij de mooiste zijn.
Maar haar plan ging fout. De roos werd op haar kamer gezet, maar de Koning prikte zich eraan. De man zakte door zijn knieën en viel zoals verwacht in een diepe slaap. Maar de man was al zo oud dat de vergiftiging voor hem te veel was. Hij stierf in zijn slaap en werd ontdekt door zijn jonge dochter.

Sneeuwwitje rouwde en zocht troost bij haar stiefmoeder, onwetend dat zij de Koning had vermoord. De Koninging had nu de troon, totdat Sneeuwwitje 17 zou worden. Dan zal zij het paleis en het Koninkrijk erven.

Maar de Koninging was niet vergeten dat Sneeuwwitje nogsteeds de mooiste was van het land. De spiegel loog namelijk nooit. De Koninging werd zo woest dat ze nog meer macht verzamelde, ze stal alle rijkdommen van de inwoners en liet arme mensen voor haar werken. Kinderen nam ze weg van hun ouders voor vermaak en de Koninging verzon een nieuw plan om Sneeuwwitje voorgoed uit de weg te ruimen. Ze ontmoette een jager, de beste jager van het Sprookjesbos.
Ze beloofde hem een plek in haar paleis als hij Sneeuwwitjes hart uit zou snijden en het hart naar haar toe zou brengen.

Reageer (1)

  • Culloden

    Leuk geschreven!
    Ik ben benieuwd naar het verder verloop van het verhaal! (:

    9 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen