Foto bij Day O1

1. Gebruik Google Earth voor het uitkiezen van een land dat je gebruikt. [300 woorden]

Locatie: India

De ochtendzon liet de lucht roze kleuren, waardoor het net leek alsof de hemel boven me een schilderij was. De Taj Mahal in de verte, die s' middags altijd fel en wit afstak tegen de blauwe lucht, had dezelfde kleur gekregen als de lucht. Lichtroze, alsof het regelrecht uit een sprookje kwam. Ik vond het prachtig, net zoals ik elke ochtend prachtig vond, waar in India we ook waren.
      In tegenstelling tot mijn zus Claire, die toen nog luid in onze kamer lag te snurken, stond ik elke ochtend vroeg op om niets van het spektakel te missen. In de ochtend kwam de wereld altijd weer tot leven. Mensen begonnen aan hun dagelijkse activiteiten, kinderen gingen naar school en wij, als reizigers, trokken weer verder.
      Misschien moet ik je dat even uitleggen. Wij - mijn oudere zus Claire, onze ouders en ik - hebben tijdens de oudjaarsavond van dit jaar aan één of andere loterij meegedaan. Pap en mam waren, zoals altijd, superenthousiast. Ik had de hoop allang opgegeven, want het was niet de eerste keer dat we meededen en ik had verwacht dat we niets zouden winnen, of op z'n minst een paar euro, zoals vorig jaar. Claire vond het volgens mij niet erg boeiend aangezien ze de hele tijd giechelend zat te Whatsappen. Het was nog een wonder dat ze door had dat het nieuwe jaar was ingegaan.
      Hoe dan ook, tijdens die loterij hadden we één miljoen euro gewonnen. Ja. Eén miljoen. De grootste wens van onze ouders gingen we uitvoeren, namelijk een wereldreis over alle continenten, behalve Antarctica en de noordpool. Gelukkig maar, want ik hield niet zo van kou.
      Dus nu zat ik hier, op een balkon van een hotel middenin Agra, de derde stad van India die we bezochten. En terwijl iedereen langzaam wakker werd en aan hun dag begonnen, gingen wij weer weg, opzoek naar een nieuw avontuur.

Reageer (1)

  • Derks

    Lol

    9 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen