Foto bij Hoofdstuk 5. De voorspelling.

Het was avond. De DonderClanleider zat met haar grijze commandant; Grijsvlek en een leerling Mistpoot te eten. Vlekster wist niet waarom, maar ze voelt zich hecht met de leerling. ''Heb je de kittens al gezien Grijsvlek?'' miauwde Mistpoot opgewonden. ''Nee nog niet, maar ik breng vanavond wel een bezoekje'' verzekerde de commandant haar. De kittens hadden nu eindelijk hun naam gekregen en maakte een deel uit in de Clan. De witte poes met een bruine vlek op haar rug heette Groenkit, vanwege haar felgroene ogen. Het donkerbruingekleurde katertje heette Donkerkit en zijn lichtbruingekleurde zusje met de twee vlekken op haar poten heette nu Geelkit, vanwege haar gele vlek.
Vlekster lag opgerold in haar mosnest. Het was nacht en zilverpels verlichten het kamp. De leider opende haar ogen, en keek naar de zilverpels. Ze ging bij de opening toe en ging zitten. SterrenClan kom op! Ze kreeg het bericht niet uit haar hoofd meer sinds de grote vergadering. De poes keek afwachtend en hoopvol. Niets. Geiriteerd draaide zich weer om en wou lopen naar haar mosnest.
Plotseling zat een bruine SterrenClankrijger tegenover haar. ''Je bent een goeie leider Vlekster. Je doet alles om je Clan te beschermen. Maar wat als er zware tijden komen en loyaliteiten die op de proef worden gesteld? '' De poes haar ambergele ogen glommen in het sterrenlicht. ''Er zullen krijgers sterven, maar de Clan moet zich sterk houden. Ze kunnen alle hulp gebruiken, maar vooral van een zwart witte poes. Zij kan het ergste stoppen'' ging de SterrenClanpoes verder. ''Dankje Bruinnacht'' miauwde Vlekster. Ze knikte de DonderClanleider toe en verdween.

Reageer (1)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen