Foto bij W50

“Het gaat dadelijk sluiten voor vandaag”, zei Tecna. “Nog even en het vuurwerk begint.” Ze voegden zich bij de menigte aan de rand van het plein.

Het vuurwerk was werkelijk prachtig. Het begon erg eenvoudig, met pijlen die in de lucht schoten en in de lucht uiteenvielen in verschillende lichtstralen, maar na een tijd kwamen er meer en meer figuren. Draken, heksen, tovenaars, feeën, specialisten, kastelen, alles kwam aan bod. Een groep specialisten die het tegen een monster opnamen. De figuren begonnen zelfs te bewegen. Een half uur lang staarden de Winx met open mond naar de hemel. Die kleuren, die figuren, het leek allemaal zo onwerkelijk.
Een aantal paarse vuurpijlen werden in de lucht geschoten en vormden een fee die een computer vast hield. De Winx keken heel even grijnzend naar Tecna, voor ze hun blik weer op de hemel richtten. De paarse fee was verdwenen en een rode fee verscheen, met muzieknoten om haar heen. Alle blikken gingen naar Musa. Een gele fee, met een grote zon achter zich. Plots begon het Bloom te dagen. Dit was Stella. Dit waren zij! Ze kon haar ogen niet geloven toen een groene fee verscheen, met water om zich heen. Een roze fee, met bloemen. En toen een blauwe. Heel even kwam er niets bij, tot vuurpijlen een draak vormden en die naar de Vuurwerkbloom toe vloog. Hij cirkelde om haar heen, voor de figuur verdween op het moment dat de draak vuur spuwde.
“Ongelofelijk”, fluisterde Bloom. “Tecna, dit…”
“Ik begrijp niet, ik had geen idee, ik…”, stamelde Tecna. Intussen waren de blikken van heel wat omstaanders op hen gericht. Totdat…
“De Winx zijn hier. Ze zijn echt hier!”, schreeuwde iemand. Er brak een hoop gejuich uit. Vuurpijlen schoten de lucht in en vormden Tecna’s naam. De Winx keken elkaar aan.
“Tecna Believix Winx!” Tecna transformeerde en vloog omhoog.
“Tecna, Tecna, Tecna!”, klonk het in de menigte. Meer vuurpijlen schoten de lucht in en Musa’s naam verscheen. Ook zij transformeerde en vloog omhoog, ze voegde zich bij Tecna. In tegenstelling tot alle eerder vuurpijlen en figuren, bleven hun namen wel in de lucht hangen. Na Musa kwamen Stella, Layla en Flora, voor ook Bloom zich bij de groep voegde. Het gejuich voor Tecna was luider geweest dan voor de anderen, aangezien zij zelf van Zenith kwam, maar bij Bloom was alles weer veel luider. Alleen, deze keer was het niet alleen gejuich. Er waren evenveel mensen die haar aanmoedigden, als mensen die ‘boe!’ of veel ergere dingen riepen.




Nog iemand ideeën? Wat denken jullie bijvoorbeeld dat er verder gaat gebeuren bij het vuurwerk (inspi-tekort...)

Reageer (1)

  • disneylover

    Een groot feest voor tecna en de winx

    9 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen