Foto bij Day 12

12. Schrijf een krantenbericht/nieuwsbericht over een gebeurtenis in een boek, geschreven vanuit iemand in dezelfde wereld als het boek. [300 woorden]

Boek: Percy Jackson en de Olympiërs: De bliksemdief

David reed met een rotvaart, probeerde zo goed en zo kwaad als het kon de andere auto's te ontwijken en parkeerde ons busje tussen de politieauto's en de voertuigen van de andere journalisten. Ik deed de deur open en pakte mijn microfoon van de achterbank terwijl David hetzelfde deed en zijn camera gereed maakte. Ik herhaalde de tekst die ik wilde zeggen in mijn hoofd een paar keer.
      'Ik denk dat we daar het beste kunnen staan,' zei David. Hij manoeuvreerde door de andere journalisten door zodat we een goed zicht hadden op de Gateway Arch. Ik volgde hem.
      We namen onze positie in. 'Zit mijn haar goed?' vroeg ik en ik streek over een lok die schuin over mijn gezicht viel.
      David rolde met zijn ogen terwijl hij de camera op zijn schouder hees. 'Jouw haar zit altijd goed, Nate.'
      Ik schraapte mijn keel en David begon met zijn vingers af te tellen. Ik hield de microfoon voor mijn lippen, wachtend totdat ik eindelijk kon beginnen.
      'Goedenavond,' begon ik. 'Dit is Nathalie Jones vanuit Saint Louis, Missouri, waar de Gateway Arch door een ontploffing beschadigd is geraakt. Het is nog niet duidelijk wie of wat dit gedaan heeft. Wel is er door getuigen verklaard dat er iemand van de Arch gesprongen zou zijn.'
      Achter me hoorde ik wat politieagenten. 'Waarschijnlijk geen terroristische aanval, is ons verteld,' ging ik verder, 'maar het onderzoek is nog maar net gestart. Zoals u kunt zien is de schade zeer ernstig. We proberen bij enkele van de overlevenden te komen, om te vragen of zij de getuigenverklaringen dat er iemand van de Arch zou zijn gesprongen kunnen bevestigen.' Achter me zag ik een jongen met zwart haar voorbij rennen, maar ik besteedde er geen aandacht aan.
      David en ik liepen naar enkele ambulancebroeders die een vrouw op een brancard voorbij reden. Ze mompelde iets over een vuurspuwende chihuahua. Ik probeerde dichterbij te komen om vragen te stellen, maar ik werd door iemand weggeduwd.
      'Ik ben niet gek!' riep de vrouw op de brancard uit. 'De jongen sprong door het gat omlaag en het monster verdween.'
      'Hier ziet u de reactie van één van de overlevende,' zei ik voor de camera. 'Waarschijnlijk zullen we pas later met de overlevenden kunnen praten. In de tussentijd houden wij u natuurlijk op de hoogte. Dit was Nathalie Jones vanuit Saint Louis, Missouri.'

Reageer (1)

  • Derks

    VUURSPUWENDE CHIHUAHUA'S

    awesome.

    Ik houd niet van honden, maar vuurrspuwende chihueahuea's zijn wel heel erg awesome.

    Mja, PERCYYYYYYYYY WAT HEB JE NOU WEER GEDAAN

    9 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen