Foto bij Day 16

16. Beschrijf je droomhuis. [400 woorden]

Als ik eerlijk moet zijn heb ik geen idee waar mijn droomhuis zal staan. Misschien hier in Nederland. Misschien in New York, London, Parijs of een andere prachtige stad. Of misschien staat het wel op een eilandje die je alleen kan bereiken met een bootje. Ik zou het niet weten.
      In ieder geval zal het wel een mooi huis zijn (duh). Het hoeft niet heel groot, maar ook niet heel klein te zijn. Een middelmaat, zeg maar. Het zou ook fijn zijn als het huis vrijstaand is, zodat je een lekkere grote tuin hebt. Met zwembad, natuurlijk. Of anders aan een meertje waarin je kan zwemmen of met een bootje kan varen. Het zou nog veel beter zijn als het aan zee lag. Ik heb altijd al van de zee gehouden.
      Binnenin zou het lekker ruim zijn, niet té ruim want dan moet ik meer tijd in schoonmaken investeren (ik ben nogal lui, voor de duidelijkheid). Het interieur zou een vintage-tintje hebben met hier en daar iets opvallends en leuks. Het 'thema' zou waarschijnlijk ook de zee zijn, dus hier en daar zouden er schelpen liggen. Oh, en wat ook cool zou zijn is zo'n miniatuur zeilschip. Het zou perfect passen bij het zee-thema.
      Er zouden niet al te veel kamers zijn. Gewoon het normale, dus een hal (met een hoog plafond, da's cool voor een grote lamp), een woonkamer met uitzicht op zee, een keuken met eethoek, iets van drie slaapkamers, een logeerkamer met badkamer, een losse badkamer, een studeerkamer, een atelier (als ik later iets met kunst schuine streep mode ga doen, zoals nu mijn plan is, kan een atelier niet ontbreken!) en misschien nog een extra kamer voor weet ik veel wat.
      Hmm. Misschien is dat toch wel veel.
      Er zou trouwens ook een ruime, leuke zolder zijn. Geen idee waarvoor, misschien als extra relaxhoek of als speelkamer voor de kiddo's.
      Aangezien mijn lievelingskleur blauw is, zou er ook veel blauw in het huis te vinden zijn. Oh, was ik bijna het belangrijkste vergeten! Een leeshoek, natuurlijk. Met een enorme boekenkast.
      Net had ik het trouwens over de tuin. Daar staan natuurlijk veel bloemen in, niet al te veel met mijn stomme hooikoorts, en er is een veranda. Dat is gewoon heel erg handig namelijk.
      In de tuin zou ook een loungebank staan en er hangt een hangmat. Dus terwijl de zon in de zee ondergaat, zit ik lekker te chillen in mijn hangmat.
      Zucht. Dromen kan altijd.

Reageer (1)

  • Derks

    Hoi, ik wil ook dat huis.

    Waar kan ik hem kopen?

    (Ik plaats hem wel in New York. En als dat niet mogelijk is met al die wolkenkrabbers, dan in München)

    9 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen