Foto bij Studeren? NOT!

Hebben jullie ook allemaal zo'n hekel aan leren?
Ik ben echt het type persoon dat goede cijfers wil halen zonder te leren. :) Jullie ook?
Meaning of LEREN: Tv kijken, met eten, je mobiel in je hand en een schoolboek ergens vlakbij :P

Het was maandag. Roos haatte maandagen. Vooral als het ook nog eens regende zoals vandaag. Het nieuws wat ze gisteren van haar vader te horen had gekregen, maakte het er niet beter op. Ieder weekend thuis zitten leren, bah! Ze moest er niet aan denken.
Ze was blij toen het eindelijk ochtendpauze was. Nadat ze haar eten op had, stampte ze boos door de gangen van het Henry Ray College, richting de bieb, waar James wachtte om haar te helpen met wiskunde. Voor wiskunde stond Roos nog steeds nog maar een vijf. Spaans had ze al op weten te halen tot een acht en een half. Hoe goed ze ook was in Spaans, een negen gemiddeld staan en dat ook blijven staan, viel niet mee.
"Zo, Stampertje is geloof ik boos!" hoorde Roos roepen. Ze negeerde het. Ze bleef expres hard stampen.
Nog steeds stampend, kwam ze de schoolbieb binnen. Ze zwaaide de deuren open. Een zucht van stilte kwam haar tegemoet. Alle kinderen keken haar aan.
De bibliotheeksecretaresse keek haar heel boos aan. "Ssht!"
Roos negeerde het. Haar ogen gleden door de bieb. Achterin zag ze James zitten. Op dezelfde plek waar ze elkaar voor het eerst ontmoetten.
Roos liep, iets minder stampend, naar hem toe. Ze plofte boos op de stoel, die James altijd voor haar vrijhield (niet dat er zo veel mensen hun heilige pauze in de schoolbieb doorbrachten, in tegendeel!).
"Oké, wat is er met jou?" James keek haar vragend aan.
Roos barste meteen los. "Papa heeft zo'n idioot plan! Ik moet doordeweeks voortaan om vijf uur thuis zijn, en in het weekend mag ik ook niet weg! Wiskunde moet ik zelfs een zeven van maken in plaats van een zes, en Spaans krijg ik niet hoger dan een acht en een half! Je móét me helpen! Scheikunde en natuurkunde moeten ook naar een zes en een half."
"Rustig maar, ik help je wel. Hoe hoog sta je voor schei- en natuurkunde?"
"Ook maar een krappe vijf," zei Roos hulpeloos.
"Het gaat ons vast lukken," zei James vol moed. "Voortaan iedere pauze studeren en ik kan ook iedere zaterdag naar je toe komen om je bijles te geven?"
Roos mopperde. Op een záterdag binnen zitten! Daar had ze echt geen zin in.
Ze wist helaas dat er niet veel op zat, dus knikte ze.
Dit worden laaaange zaterdagen.
Roos zakte met een diepe zucht onderuit.
James sloeg Roos haar wiskunde boek open, en begon uit te leggen.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen