Foto bij Hoofdstuk 5 De trekking van het kampioenschap

Logan

Het is zaterdag morgen, ik kruip om 9:00 uur uit mijn bed. Het is rustig in de leerlingen kamer,het is ook vandaag geen les. Ook het eerste weekend van het schooljaar is van start gegaan, de meeste leerlingen slapen graag uit. Ik pak een boek uit de boekenrek. Het boek gaat over vreemde mythische wezens, eigenlijk best interessant. Even later komen er meer leer leerlingen in de leerlingen kamer, ook Cho. We gaan samen ontbijten,de tafels zijn gevuld met heerlijke dingen. Er ligt voor mij een grote schaal met roerei. Ik voel het water in mijn mond komen daarom pak ik een groot bord vol. Als ik een een grote hap neem voel ik een stukje hemel op mijn tong. Er zit ham,kaas, stukjes kaas en lekker gekruid met tijm. "Goede morgen" hoor ik ineens iemand zeggen

Ik kijk om, het is Logan de jongen die gisteren in de zelfde groep als mij zat onder verzorgen van fabeldieren. "Goede morgen" antwoord ik
Ik zie dat Cho mij aankijkt maar ik negeer haar een beetje ze denk altijd het verkeerde "Goed geslapen?"vervolgt hij
"Ja eigenlijk wel, nogdanks de zenuwen" zeg ik en neem een grote hap van mijn roerei "Voor wat?" Vraagt hij
"Wel vandaag worden de teams getrokken" ik neem een snok van mijn fruitsap "ze worden getrokken voor wie tegen wie ze moeten maar hoe dat in te werk gaat dat weet ik niet" antwoord ik.
"Zit je dan in het zwerkbalteam?" Vraagt hij nieuwgierig
Ik knik "ja, Marnie ook maar dan wel in die Griffoendor" antwoord ik
"Oh dat wist ik niet, winnen eh voor ons" zegt Logan lachend
"Dat zullen we zeker doen" zegt Cho er tussendoor
"Nu hopen dat de loting voor ons gunstig is, ik wil niet tegen over de Klammfels komen te staan" zeg ik
"Nee ik hoop voor jullie dat dat niet gebeurt want die kerels zijn enorm" zegt Logan
"We zijn wel, we kunnen eigenlijk iedereen aan" zegt Cho
Ik lach naar haar daarom vind ik Cho zo cool ze heeft echt een goede zelfvertrouwen en dat kan ik soms goed gebruiken, ze geeft een goede invloed op mij dat zeggen mijn ouders ook. Als ik en Cho alles ophebben vertrekken we weer en nemen afscheid van Logan. Natuurlijk wil Cho weten waar ik hem van kende dus ik leg haar alles uit. Ze vraagt dan nog of er niets meer is, dat doet ze altijd als ik een jongens ontmoet. In de gangen komen we ineens Carlo Kannerwasser tegen, waar Cho duidelijk gek op is. Hij lacht vriendelijk maar zegt niets. Ik zie dat Cho meer had verwacht want ze kijkt een beetje treurig. Ik wrijf over haar schouder en stel haar gerust. "Hij zal misschien ook verlegen zijn, of hij wacht op het juiste moment"
Ze knikt "het kan dat hij alleen wil zijn om met mij te praten" zegt Cho
"Dat kan" antwoord ik

Later op die avond is het druk in de gangen van Zweinstein. De leerlingen van de gast scholen,lopen overal rond normaal is het niet ze druk om omdat de buitenlandse leerlingen hun eigen verblijf hebben geregeld op het terrein. De Klammefels in een boot op het meer, de Beauxbatons in een enorme koets, het Sint- Damiaan college in het bos en de Münchenhof langs het meer. Iedereen verzameld zich in de grote zaal, het is er erg druk. Ik ga samen met Cho bij onze teamgenoten zitten, ik voel wel dat er een beetje spanning is ook bij onze aanvoerder Luke. Iedereen praat opgewonden door elkaar behalve de mensen in van de zwerkbalteams, ze zijn gefocust. Perkamentus gaat voor aan staan in de zaal "aandacht" roept hij hard de zaal door meteen wordt het muisstil in de zaal
"Goed ik ga nog een woordje uitleggen" iedereen gaat aandachtig naar voor zitten "ik ga de eerste 4 teams trekken dat zijn de groepen A tot D,daarna worden de andere vier overige getrokken die bij een van de andere vier komt" er komt weer gefluister door de zalen, ik kijk Cho nerveus aan ze pakt mijn hand onder de tafel vast. "Stilte" vervolgt Perkamentus het wordt weer muisstil "we gaan beginnen met de trekking" hij loopt naar een glazenbokaal waar stukken perkament inzitten met de namen van de teams die de aanvoerders eerder deze dag er hebben opgeschreven.
"We beginnen met groep A" Perkamentus loopt wankelend naar de bokaal en neemt het eerste perkament eruit en vouwt het open "Het eerste team in groep A is: Griffoendor met als aanvoerder Fred Wemel" er wordt gejuind vanuit de Griffoendor tafel en geklapt door de rest. "Groep B het eerste team is: Klammfels met als aanvoerder Victor Kruml" ik moet even zuchten nu niet hopen dat wij het tweede team zijn in B.
"De eerste groep van groep C is: Huffelpuff met als aanvoerder Carlo Kannerwasser" Cho begint overdreven te klappen als zij zijn naam hoort "tenslotte de eerste team van groep D is: Ravenklauw met aanvoerder" aan onze tafel word er gejuigt en op onze schouders geklopt, ik adem opgelucht en loot alle lucht uit mijn longen komen.
Ondertussen is alles ingedeeld we moeten als eerst tegen de Beauxbatons. Ik denk in mijn eigen dat moet makkie zijn maar dan denk ik dat ik ze niet moet onderschatten.

Schema van de wedstrijden

Groep A A1: Griffoendor
A2 Zwadderich Winnaar A. Tegen winnaar B
Verliezer A tegen verliezer B
Datum: 02/10

Groep B B1 Klammfels
B2 Münchenhof.

Datum: 07/10

Groep C. C1 Huffelpuff
C2 Red leons ( Sint-Damiaan ) Winnaar C tegen winnaar D
Verliezer C tegen verliezer D
Datum: 12/10

Groep D. D1 Ravenklauw
D2 Beauxbatons

Datum: 17/10

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen