Foto bij Day 25

25. Hoe ziet de toekomst er over 150 jaar uit? Beschrijf zoveel mogelijk, vanaf het straatbeeld tot aan het dagelijkse leven. [500 woorden]

Er zijn talloze films en boeken over de toekomst. Meestal lopen die zich af in een verschrikkelijke omgeving met kwaadaardige robots, vervuilde landen en door kernbommen verwoestte continenten. Als je al die verhalen moet geloven, is de toekomst vreselijk. Ik denk van niet. Het wordt eens tijd voor de waarheid.
      Als eerst leeft iedereen in vrede en zijn er geen oorlogen of rampen aan de gang. Geen WOIII of vernietiging van de mensheid door een reuzenmeteoriet. Niks, nada, noppes. Vrede. Rust.
[ta]Als tweede heb je natuurlijk de technologie. Over 150 jaar - da's dan, even rekenen, het jaar 2164 - verwacht ik toch wel vliegende auto's. Of door hersen bestuurbare dingen. Natuurlijk bestaan die al, alleen gebruikt niemand ze. Het zou aardig cool zijn als daar verandering in kwam.
      Met al die technologie zou het dagelijkse leven veranderen. Iedereen vliegt of teleporteert naar zijn bestemming. Er zullen koelkasten bestaan die vanzelf worden aangevuld en ook vanzelf een pizza voor je klaarmaakt. Tijdens het eten van die pizza kijk je natuurlijk naar een film in 4D, of nee, misschien wel 5D!
      Na die film ga je naar je bed die je in slaap wiegt of je neemt een drankje waardoor je in de nacht op kan blijven om nog meer 5D-films te kijken.
      De dag daarna ga je naar school of naar werk. Voor school hoef je natuurlijk geen boeken mee te zuilen, maar heb je een tablet of iets anders gaafs waarop je je opdrachten maakt. Er zullen geen achterlijke klootzakken zoalsleraren zijn. Nee, nee, dat werk wordt gezellig overgenomen door films en computers. Kan niet beter.
      Oh, en nu het straatbeeld. Dat zal waarschijnlijk niet heel veel van het onze verschillen, behalve dan dat alles er modern en fris uitziet. Geen vervuilende uitlaatgassen door auto's. Al het vervoer werkt op zonne-energie of iets anders duurzaams, maar wat wel goedkoop is. Je moet wel op de centjes letten, ook in de toekomst.
      Wait a second, volgens mij ben ik iets vergeten onder het kopje 'school'. (Er zijn helemaal geen kopjes, maar wat maakt dat uit?)
      Tijdreizen!
      'Wat heeft tijdreizen nou met school te maken?' vraag jij dan.
      Simpel! Het vak geschiedenis! Waarom er films over kijken als je ook alles ter plekke kan onderzoeken? Gezellig in de Trojaanse Oorlog meevechten, dan een minuut later zien hoe de Onafhankelijkheidsverklaring voor de Verenigde Staten werd ondertekend en dan, weer een minuut later, met Columbus meevaren naar Amerika en weet-ik-veel-waar. Het klinkt veel beter dan de geschiedenislessen van nu.
      Trouwens, met al die automatische spul hoef je veel minder te bewegen, waardoor je nogal vetgemest wordt. Speciaal hiervoor hebben we natuurlijk mega-moderne fitnessapparaten waardoor zelfs ík fitness en sport leuk vind! (Ik heb echt een hekel aan sport en gym. Mijn moeder zal waarschijnlijk superblij zijn als die apparaten er nu al zijn. Maar dan zijn ze niet dus ik blijf nog even lekker op mijn luie gat zitten. Ha.)
      Ik denk niet dat de toekomst zo zal zijn. Ik denk ook niet (het is eerder 'ik hoop niet') dat het verschrikkelijk zal zijn. We moeten er het beste van maken en hopen dat moeder Aarde ook meewerkt, willen we natuurrampen overleven.
      Ik denk wel dat als we nu niet opletten wat we doen, dat grote gevolgen kan hebben op onze toekomst. Dus goed opletten, niet teveel afval weggooien, en er ook voor zorgen dat er niet teveel shit voor de volgende generatie achterblijft (zoals vervuiling en stuff). Heb je dat begrepen?

(En dan is dit het moment dat jij je hoofd op en neer beweegt en precies doet wat ik je heb opgedragen.)

Reageer (1)

  • Derks

    Al het vervoer werkt op zonne-energie

    Dus ze eten dagelijks gebakken vogeltjes.


    Hmm, best wel een awesome toekomst. Helaas dat deze normale mensheid dat niet meer mee gaat maken.

    mijn challenge, hehe








    9 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen