De blonde lokken laten me verbaasd op kijken, maar zijn glimlach maakt me schuw.
'Wat is er Thor?' vraag ik hem. Maar hij antwoordt niet en neemt mijn armen gewoon vast, zodat hij me mee kan sleuren. Wild stamp ik op hem met mijn benen en handen, maar het lijkt hem niet eens pijn te doen.
'Waar breng je me heen?' vraag ik hem. Na een tijd stop ik met tegenstribbelen, aangezien het toch niet helpt.
'Laat haar los.' de stem klinkt kalm maar toch kil. Thor draait zich om, waardoor ik vanachter hem kan kijken wie er staat. Verschrikt kijk ik als ik Loki zie staan, verbaasd van zijn emotieloze stem. Voor ik het goed besef, beukt hij met zijn vuist tegen Thor's gezicht. Thor laat van verbazing mijn polsen los, waardoor ik in Loki's armen loop en hem knuffel. Zijn beschermende armen slaat hij om me heen, het geeft me een beschermd gevoel.
'Waag het nog een keer om haar aan te raken. Je mag dan mijn broer zijn, maar dat geeft jou geen recht om haar hoe dan ook aan te raken.' zijn stem klinkt nog steeds kil en bezorgt me koude rillingen. Met een licht gevoel van schrik kijk ik de man aan waar ik zoveel van hou, de man die bijna een andere persoon lijkt te zijn. Zijn ogen zijn knalgroen, waardoor ik weet dat zijn woede niet snel zal bezinken.
'Loki...' fluister ik zijn naam. Maar hij lijkt er niet van te kalmeren noch blijk hij afgeleidt te zijn. Uiteindelijk geef Thor hem gewonnen en verdwijnt in de lange gangen van Asgard. Opgelucht zucht ik diep, het had erger kunnen aflopen.
'Hallie, waar was je?' zijn stem klinkt liefdevol en vol bezorgdheid. De persoon die zonet streng tegen Thor praatte, is weg. Opnieuw zien zijn ogen er zacht blauw uit, wat mij me meer gerust stelt.
'Waar ik me het beste voel, in de bibliotheek.' zeg ik hem en even lacht Loki er zacht mee.
'Dat had ik moeten weten.' zegt hij zacht. Zijn ene hand strijkt een verloren pluk haar uit mijn gezicht, om vervolgens mijn wang te strelen.
'Ik denk dat het beter is dat je binnenkort naar huis gaat, Hallie. Ik ga waarschijnlijk mijn taken hier op Asgard moeten hervatten en dan kan jij ondertussen bij je ouders leren je krachten te beheersen. Het gaat moeilijk zijn dat weet ik nu al, maar ik wil dat je die dingen leert dat nodig zijn.' zegt Loki en even schrik ik op van zijn voorstel.
'Wel ik denk...' begin ik, maar wordt onderbroken door de lippen van Loki die op de mijne wordt gedrukt.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen