Foto bij O21 | Fuin

Waarom is oranje - oranje?

Dit zou ik kunnen opzoeken maar daar ben ik even wat te lui voor. Maar het is een beetje fysica, en bij bio heb ik het vorig jaar ook nog gezien en dit soort onderwerpen vind ik interessant. Dus als ik me het nog goed herinner...
Kleuren kunnen we zien door het verschil in golflengte waaruit licht is samengesteld. Die dragen energie met zich mee en worden ook fotonen genoemd. De fotonen spelen voornamelijk een belangrijke rol bij fotosynthese van planten en zijn dus niet helemaal voor deze vraag, maar goed.
Kleuren zijn afhankelijk van het aantal bogen die de golf heeft. Ik dacht dat kleine boogjes blauw zijn en lange boogjes rood. Als de golflengtes volledig worden geabsorbeerd door een oppervlak, zien we dit voorwerp als zwart en als een oppervlak de golflengtes volledig terugkaatst, zien we het als wit.
Ik wil nog even erbij vermelden dat het behoorlijk typisch was voor jou om bij de cliché's aan te sluiten en te vragen naar oranje, van alle kleuren.
In elk geval, als jij weer eens naar de voetbal kijkt en met je oranje vlag zwaait, zie jij deze vlag als oranje omdat je vlag alle andere kleuren absorbeert en de golven die oranje "maken" reflecteert. Zo simpel is het.


De fanfictie-heid van dit hoofdstuk wordt maar in weinige fanficties overtroffen. Met andere woorden, ik pas een aantal dingen erg sterk aan. Ik hoef dus niet te horen krijgen dat iets geen hart heeft, of dat iets op een andere plaats gebeurde. Phu.

Deze story is niet geschikt voor alle leeftijden. Daarom is deze alleen te lezen als je bent ingelogd. Zo houden we Quizlet.nl leuk voor alle bezoekers.

Reageer (5)

  • Schack

    Wauw. Jij hebt echt zo veel abo's. Ik zou nog bijna jaloers worden. (A)
    Ik vind het echt geweldig hoe Kali hier wordt gevangen... Door iemand veel kleiner dan zij. Mja. Zelfs een sterke koning kan worden gespietst op een simpele speer.

    9 jaar geleden
  • Nhairel

    Dit is echt serieus het beste verhaal op Q.
    Je schrijft zo goed xD. I love it.
    En aahhh ik wil weten wat er gebeurd is. Ga alsjeblieft snel verder. *puppyogen*

    9 jaar geleden
  • Glorfindel

    verbaast het je als ik op dit verhaal gestemd heb in de poll?
    want als het je verbaast dan klopt er iets niet want dit is echt wel een van de beste (zo niet de beste) verhalen op Q
    een mantel van licht en een hart van duister... het hart valt uiteen...
    daaruit concludeer ik dat het goede overwint!

    9 jaar geleden
  • Ringwraith

    En terecht dat ik het verhaal genomineerd heb. Dit is op dit moment mijn absolute favoriet op Q. (:
    Ik vind dit weer een heerlijke wending en ik ben benieuwd waar ze nu weer beland is. Eerst dacht ik dat Smeagol haar overrompelde, maar gezien de plaats waar ze nu is, kan ik me dat niet voorstellen. ;'p

    Ik blijf stiekem hopen dat Elrond binnenkort weer langskomt. c:

    En nu ga ik je een dikke kudo geven en daarna de badkamer schoonmaken. :']

    9 jaar geleden
  • Frerin

    spannend!
    snel veder!!

    artfoodkitty- frerin

    9 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen