Foto bij Moet ik kiezen?

Super dat jullie mijn verhaal lezen.
Laat ff weten wat jullie ervan vinden (heart)

Als we uitstappen worden we begroet door een luid gehinnik. ‘Hey Misty, hey Moonlight. 1 van de 3 friezen en de fjord komen naar het hek toe gedraafd. Amy en ik lopen ook naar het hek. ‘Oké, Tessa dit is Misty , Misty dit is Tessa.’ De fjord hinnikt terwijl ik haar over haar nek aai. ‘En dit Tessa, dit is Moonlight , Moonlight dit is Tessa.’ De fries snuffelt nieuwsgierig aan mijn hand. ‘ah wat lief!’ ‘kom dan gaan we kijken of de eigenaar er is.’ We lopen een soort kleine kantine binnen.

Daar zit een kleine gedrongen vrouw. ‘Hoi Miriam.’ Begroet Amy haar. ‘Hoi.’ Bromt de vrouw die blijkbaar Miriam heet. ‘Hey Miriam ik heb mensen die misschien interesse hebben in je paarden.’ Opeens is Miriam heel geïnteresseerd. ‘Kom dan maar mee, Amy jij weet wat je kunt doen he?’ zegt ze bruusk. Amy knikt. ‘Ik ga mijn paarden verzorgen, succes.’ En dan verdwijnt ze naar de stallen. Mijn moeder en ik volgen de vrouw naar een schuur. In de schuur zijn twee donkere stallen. In de ene stal staat een mooie roodbruine Kwpn'er met bruine manen en een grote witte bles. ‘Dit is Sundance. Ze is een Kwpn'er van 10 jaar oud.’ Zei Miriam ongeïnteresseerd. Ik aaide de merrie over haar zachte neus en ik keek haar in haar ogen. Opeens voelde ik de pijn van het paard. De pijn van mishandeling en verwaarlozing. de merrie snuffelde nerveus aan mijn hand maar langzaam aan werd ze rustiger. ‘Mogen we haar helemaal zien?’ Vroeg mijn moeder kalm, maar in haar ogen zag ik dezelfde geschokte blik. Miriam keek mijn moeder aan alsof ze gek was maar haalde toen haar schouders op en ze gaf me een halster aan. ‘Hier doe jij het maar.’ De woede borrelde in me op maar ik hield me in. Die vrouw behandelde de paarden alsof het dingen waren. Langzaam maakte ik de staldeur open, de merrie deinsde angstig achteruit. ‘Ho, rustig maar meisje.’ Zeg ik met een zachte zalvende stem. De merrie buigt haar oortjes naar voren en ze luistert naar mijn rustgevende woorden. Voorzichtig aai ik haar over haar hals. De merrie lijkt te kalmeren. Met een soepele beweging laat ik het halster over haar hoofd glijden terwijl ik onder tussen sussende woorden blijf prevelen. Stap voor stap laat ik haar de stal uitlopen. Mijn moeder inspecteert haar met een echte kenners blik. ‘Hm, we gaan erover nadenken, mogen we dat andere paard ook nog zien?’ Vraagt mijn moeder aarzelend. Miriam zucht overdreven. ‘Dan moet ik haar even uit de weide halen.’ Ze verdwijnt uit het schuurtje. Zodra Miriam weg is ontspant Sundance. ‘Mam, volgens mij zijn ze hier niet goed voor de paarden hoor, Sundance trilde helemaal toen die Miriam hier was en kijk hoe ze er nu bij staat. Sundance keek ons aan met haar grote vriendelijke bruine ogen. Rustig liep ze naar mijn moeder toe en legde haar hoofd over mijn moeder haar schouder. Mam streelde het paard. Opeens horen we galopperende hoeven onze richting opkomen.

‘STOMME KNOL, KOM HIER! IK LAAT JE AFMAKEN HOOR!’ Horen we Miriam tieren. Dan komt er opeens een fries de hoek om galopperen. Als ze ons ziet staat ze met een ruk stil en steigert ze. Ik probeer het halster touw te pakken. ‘Ho, rustig maar meisje. ho sssst.’ Langzaam kalmeert de merrie. Zwaar ademend staat ze voor ons. Dan komt Miriam hijgend de hoek om met een zweep met lange strengen. Ze hief hem op om hem neer te laten komen op de fries maar een hand hield haar tegen. Het was Jake. Ik vroeg me nu niet eens af wat hij hier deed maar ik was zo opgelucht. Beduusd liet Miriam de zweep zakken terwijl ze door ons alledrie woedend werd aangekeken. Ze kuchte. ‘Nou hebben jullie al een keus kunnen maken word het Sundance of deze fries Miracle (zie foto) van 9 jaar?’ Vroeg ze geïrriteerd. Hulpeloos keek ik naar mijn moeder. Ik kon ze gewoon niet hier achterlaten. ‘Hoeveel voor allebei?’ Vroeg mijn moeder, haar stem trilde van ingehouden woede. Miriam keek verbaasd. ‘Nou twee voor de prijs van 1 als je die stomme knollen nu meeneemt.’ ‘Dus 1500,- euro inclusief tuig en halsters. Dan nemen we ze allebei nu mee.’ Zei mijn moeder vastberaden. ‘En oh ja voor dat ik het vergeet, Amy haar paarden gaan hier ook weg, die komen bij ons staan bij de heuvelweg.’ Zei mijn moeder met een minachtend gezicht. ‘Staan hier nog andere paarden?’ Vroeg mijn moeder. ‘Ja alleen mijn paard Prince dan.’ Zegt Jake in plaats van Miriam. ‘Als je wilt kan die ook bij ons staan.’ Zegt mijn moeder vriendelijk. ‘Beter dan deze plek waar de paarden mishandeld worden.’ ‘Echt waar?’ vroeg Jake dankbaar. Toen kwam Amy de stal in. ‘Oh hoi Jake.’ ‘Amy, we nemen ze allebei, Tessa krijgt Miracle en ik ga zelf Sundance berijden. En Jake en jou paarden kunnen ook bij ons staan.’ Amy juicht. Miriam is woedend. ‘Neem die rot knollen gelijk mee met al jullie spullen. Ik wil jullie hier niet meer zien!’ Met Sundance en Miracle lopen we naar buiten.

‘Goed, ik moet betalen, Als Jake gewoon op zijn eigen paard rijd, Tessa op Angel rijd en Sundance aan een halstertouw meeneemt, dan kan Amy dat ook doen maar dan bij haar eigen paarden en dan kan ik met de auto de halster en de andere zadels meenemen.’ Dat hoefde mijn moeder niet nog een keer te zeggen. Amy liet me zien waar de poetsplek was en we zetten alle paarden daar vast. ‘Ik wist niet dat je ook een paard had.’ Zei ik verbaasd toen ik hem met zijn fries aan zag komen. ‘Jep, dit is Prince, hij is 7 jaar.’ Zegt hij liefkozend. Ook Amy kwam aangelopen met haar paarden. Ik pakte het tuig en de spullen van Sundance en Angel. Nadat ik Angel had opgezadeld en bij Sundance een halstertouw had vastgemaakt legde ik het tuig van Sundance en het halster van Angel in de Auto. Ook Amy en Jake hadden hun spullen in de auto gelegd. Net toen we helemaal klaar waren kwam mijn moeder eraan. ‘De betaling is geregeld, dus vanaf nu heb jij je eigen paard.’ ik juichte en ik sloeg mijn armen om de hals van Miracle, mijn Miracle!

Reageer (2)

  • Schack

    Misty, Moonlight en Sundance zijn echt prachtig.
    Het plaatje van Miracle doet het bij mij helaas niet. Of is het Angel? Ik weet het even niet meer. :3
    Geweldig geschreven. ^^
    1500? Gosh, ik wilde dat ik twee paarden mocht kopen voor zo weinig geld.

    9 jaar geleden
  • horselover0505

    Die mirjam is echt super gemeen tegen de paarden. gelukkig gaan die daar weg (Y)
    Ga plz zsm door :)

    9 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen